Afbeelding

Van Wanrooy wil hogerop met FC Uden

Voetbal 40 keer gelezen
UDEN - Hij draait er niet om heen. FC Uden moet dit seizoen kampioen worden in de 6e klasse F. Trainer Leon van Wanrooy wil zondag eerst de eerste periode pakken door OVC'63 te verslaan. "Ze kunnen hun borst gaan natmaken als ze tegen ons moeten."

Nee, het woord titel heeft Van Wanrooy binnen de groep nog niet veel hardop uitgesproken. Maar de trainer kan niet ontkennen dat zijn ploeg de absolute titelkandidaat is. "Wij gaan er vanuit dat we een prijs pakken, maar het kampioenschap zou mooi zijn. We hebben nu veel ploegen tegen gehad en we kunnen zeggen dat we volledig voor de eerste plaats gaan. Ik wil de ploeg klaarstomen voor de vijfde klasse en daar lekker in mee gaan draaien." Van Wanrooy durft zelfs nog verder in de toekomst te kijken. "We hebben gewoon een goede ploeg, met in alles linies veel kwaliteiten. Afgelopen zomer kwamen er zes nieuwe spelers en vier staan er in de basis. Mede door de overwinningen is de sfeer erg goed en is er veel zelfvertrouwen. Als we deze groep spelers bij elkaar kunnen houden, moet de vierde klasse zeker haalbaar zijn. Of ik deel uitmaak van de toekomst, is nog onduidelijk. Begin december praat ik met FC Uden."
Promoveert de club dit seizoen niet, dan is dat voor Van Wanrooy een enorme teleurstelling. "Ik denk dat promotie noodzakelijk is. De club wil vooruit en het eerste elftal ook."

Topper
Zondag staat de topper tegen OVC'63 op het programma. Bij winst of gelijkspel tegen de nummer twee is de eerste periode een feit. "We zullen eens gaan kijken wat OVC'63 gaat doen tegen ons. Wij willen snel op voorsprong komen. Ik zeg niet dat we zomaar eventjes gaan winnen. Zondag drie punten, zo simpel is het. En daarna is het eventueel tijd voor een groot feest. Ik heb het al op het werk gezegd haha."

[image=165997]

Programma 6e klasse F:
-Macharen - SCV'58
-De Willy's - Irene
-VCO - FC De Rakt
-FC Uden - OVC'63
-Achilles Reek - OKSV

Stand 6e klasse F:
1. FC Uden 8-22
2. OVC'63 8-19
3. FC De Rakt 8-18
4. De Willy's 8-15
5. Irene 8-12
6. OKSV 8-11
7. Achilles Reek 8-9
8. Macharen 8-9
9. SCV'58 8-9
10. VCO 9-4
11. Boerdonk 9-3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant