Afbeelding

UDI'19 leeft toe naar nieuwe kraker

Voetbal 6 keer gelezen
UDEN - UDI'19 is bezig aan een zeer imponerende reeks. Van de negen gespeelde wedstrijden tot nu toe wonnen de Parkzichters er liefst zeven. En er werd nog niet verloren, slechts twee duels eindigden in een gelijkspel. De laatste vijf wedstrijden werden dik verdiend in winst omgezet. Trainer Chris van den Dungen: "Het begint op zijn plaats te vallen. De jongens hebben doorgekregen wat ik bedoel met bepaalde dingen."

[image=190211]

De coach weet zelf ook dat een en ander samenvalt met de kwaliteit die hij tot zijn beschikking heeft. "Tuurlijk, dat staat voorop. Aan het begin van dit jaar waren velen kritisch omdat ze zich afvroegen waarom we alleen een paar middenvelders hadden gehaald. Ik wist echter dat we het vorig jaar daar vaak lieten liggen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel positief verrast ben. Bijvoorbeeld van Mourad Maamar wist ik wel dat hij goed kon voetballen maar dat hij ook nog eens zoveel ballen weet af te pakken is echt een bonus." Het moet gezegd dat zijn team ook gewoon goed voetbal laat zien. Zelfs tegen zwakke tegenstanders is nog te zien hoe UDI'19 is gegroeid. Het balletje gaat dan soepel rond, met een hoog baltempo en er staat een écht team. Wie deze zelfde spelers in de voorbereiding bezig zag moet het gevoel hebben dat hij droomt.

Rohda Raalte

Maar niets zo veranderlijk als het voetbal. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd en dat geldt dus in dat geval ook voor UDI'19. Volgt er zondag een wanprestatie tegen de nummer drie van de ranglijst Rohda Raalte dan is ineens alles weer anders en steekt alweer de eerste kritiek de kop op. Van den Dungen: "Ik denk dat dit een belangrijke wedstrijd. Ik spreek regelmatig de trainer van Rohda dus ik weet wel iets maar zondag zullen we het pas echt zien. Inderdaad doen we enorm goede zaken als we deze pot ook weten te winnen. We kunnen echter niet tot het einde van de competitie elke week winnen, we zijn al bezig aan een geweldige serie." Na het duel bij NEC (1-2) in Nijmegen kampten er een paar basisspelers met wat lichte blessures. Dimitri Cremers greep naar zijn lies en Sam Wassenberg heeft wat last van een enkel. Zondag moet het dus weer gebeuren. Nu tegen Rohda Raalte, in de jaren'70 en '80 een macht in het Nederlandse amateurvoetbal.

[image=74861]

Programma Hoofdklasse C

UDI'19 - Rohda Raalte
Babberich - SWZ Boso Sneek
Rigtersbleek - Juliana'31
Longa'30 - Hoogeveen
Be Quick 1887 - Alcides
MSC - DIO
RKHVV - NEC
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant