Afbeelding

1100 scholieren en écht wonderkind in Markant

Kunst en cultuur 51 keer gelezen
UDEN - Theater Markant kreeg dinsdag maar liefst 1100 jonge theaterbezoekers over de vloer. Leerlingen uit groep 3 en 4 van diverse basisscholen uit Uden en omgeving kwamen de voorstelling ‘Mozart… je zou maar een wonderkind zijn’ bekijken. Een voorstelling georganiseerd in samenwerking met Stichting C. en Muziekburo Nootsprong.

[image=195195]

’Mozart... je zou maar een wonderkind zijn’ is een unieke gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met, en te laten genieten van de wereld van de klassieke muziek, die dan opeens cool blijkt te zijn. Deze voorstelling was een onderdeel van het educatieve project ‘Van foekepot tot I-pod’ speciaal voor het primaire onderwijs. Aanvullend op deze voorstelling werd een aantal weken geleden aan maar liefst 50 docenten een workshop ‘pruiken maken’ gegeven. Deze werd gegeven door Nelleke Hoppenbrouwers van het CKVU. Na deze workshop hebben de docenten samen met de leerlingen pruiken gemaakt in de klas. Hier zijn vele prachtige creaties uit voortgekomen.
In de voorstelling 'Mozart… je zou maar een wonderkind zijn' neemt Edwin Rutten iedereen mee door het wonderlijke leven van een jong genie: Wolfgang Amadeus Mozart. De voorstelling is een mengeling van feit en fictie met de wonderbaarlijke muziek van misschien wel de grootste componist ooit. Begeleid door het negen-koppige Camerata Piccola onder leiding van dirigent Jeroen Weierink, laat Edwin Rutten het publiek van verbazing hun adem inhouden.

Wonderkind uit Uden
In de voorstelling in Uden was een speciaal optreden door de 9-jarige Tobias van der Putten uit Uden. Hij speelt net zoals Mozart al op jonge leeftijd piano. Wonderkind Tobias, leerling van pianoleraar Jack Evers uit Uden, speelt nu al twee jaar piano. Dit was overigens niet het eerste debuut van Tobias, hij heeft al eerder gespeeld in een kamerorkest met maar liefst 100 toeschouwers. Deze keer speelde Tobias driemaal voor een volle zaal kinderen. Zenuwachtig was hij niet maar hij had dan ook heel veel geoefend!

[image=195194]

[image=195196]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant