Afbeelding

4H-4G: EVVC moet winnen van Avesteyn

Voetbal 32 keer gelezen
VINKEL – EVVC kan zich in het duel met Avesteyn geen verlies permitteren. De Vinkelnaren gaan er vast van uit dat FC Schadewijk thuis gaat winnen van Mariahout. DAW zal niet struikelen over Hapse Boys dat zondag knullig thuis verloor van Handel. Cito dat brutaal won van EVVC krijgt ELI op bezoek dat na zondag weer aanzien heeft door gelijk te spelen bij Boskant. Mooie wedstrijden liggen in het verschiet komende weekend.

Door: Peter Kuijpers

[image=195156]

DAW pakte zondag de negende zege achtereen. Nog geen record, maar wel een mooie serie. SES deed het vorig seizoen beter en was na elf wedstrijden nog ongeslagen. Het eerste verlies was er op 20 februari thuis tegen VCA. Uiteindelijk werden de Langebomers met één puntje verschil, de hakken nat dus, op HBV kampioen. DAW zal hier niet van schrikken. Henry van Wanrooij: “Ach, na zo’n winst in Venhorst is het leven een feest. Het was gezellig in de kantine waar we gelukkig waren met de drie punten. Venhorst had de eerste helft vóór moeten staan. Knap van ons dat wij de rust bleven bewaren en dachten: onze kansen komen wel. Als dat dan in de 89e minuut gebeurd is dat zuur voor de tegenstander. Zondag komt Hapse Boys. Het is een stugge ploeg die volgens de verslagen elke week te weinig krijgt.”

Rob Roosenboom
Het team van Handel-trainer Jan Marijnissen verraste zondag Hapse Boys in eigen huis behoorlijk. Slechts één doelpunt van Gijs Bexkens was voldoende voor de latere zege. Zondag komt Montagnards uit Bergen naar Handel. De middenmoter uit Limburg won afgelopen zondag met 2-1 van Vianen Vooruit. De beide doelpunten kwamen van de handige Rob Roosenboom, dus voor hem alle aandacht.

Gemotiveerde ploeg
Venhorst speelt zondag opnieuw een thuiswedstrijd. Na DAW wil de ploeg zich zeker geen nieuwe nederlaag laten aansmeren. Tegenstander zondag is HBV uit Beers. Het team van trainer Jan van Oijen kreeg de ommekeer op 16 oktober. Zo meldt de eigen website van HBV. Het verlies tegen SV Milsbeek was het eerste sinds een jaar. Zondag in De Mortel volgde alweer het derde verlies deze competitie. Venhorst kan dus een super gemotiveerd ploeg uit Beers verwachten op De Voskuilen. Trainer Marc van de Ven: “Gelukkig is iedereen fit. Het enige wat we aan zondag hebben overgehouden is een kater. Positief was de invalbeurt van Jeroen Emonds, die na twee maanden weer is hersteld van een breuk in een middenvoetsbeentje. Hierdoor hebben we weer wat meer keuzes en gaan we voor drie punten aanstaande zondag. Het gat met DAW mag niet groter worden. Wel met oog voor de twee snelle spitsen van HBV. Daar moeten we waakzaam voor zijn.”

Omslag
NLC’03 krijgt bezoek van de blauwwitte klompen van Boskant. Althans dat was ooit een goede dorpse gewoonte om zich op deze manier uit te dossen. De nood is hoog, het water staat NLC’03 aan de lippen, het is vijf voor twaalf en wat al niet meer aan rampen clichés kunnen op de ploeg uit het ‘Dorp aan de rivier’ worden losgelaten. Feit is wel dat het de hoogste tijd wordt voor een omslag. Boskant verslikte zich afgelopen zondag behoorlijk in ELI dat met één punt wegsloop op De Scheken. Theo van Lieshout kennende zal die ‘not amused’ zijn geweest. Wat heerlijk als je dan die week daarop naar NLC’03 mag of bluffen we nu?

[image=195132]

Rob van Griensven
Vorstenbossche Boys mag het verlies tegen ASV’33 zondag in Liempde gaan verwerken. Rob van der Wijst heeft nog drie wedstrijden schorsing staan van zijn vier uitsluitingen. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart in Lith bij NLC’03. In deze serie van drie wedstrijden zit één bekerduel verwerkt. Van der Wijst: "Ik mag niet natrappen. Het was een domme reactie van me en dat werd gezien. Ik vind nog steeds dat ik mij niet ongelukkig hoef laten te schoppen. Maar dat ontging de scheidsrechter." Trainer Willem van den Burgt treft in Liempde een heel ander team dan het DVG van een maandje geleden. Trainer Rob van Griensven verlengde vorige week zijn contract met DVG voor nog een seizoen langer: Van Griensven: “Ach zowel DVG als ik hadden hier een goed gevoel bij. Waarom zou je dan niet een jaar langer blijven. Onze matige start is wel verklaarbaar. We mistten de eerste weken telkens drie basisspelers wat voor een club als DVG moeilijk op te vangen is. Thuis tegen EVVC waren het er zelfs zes! Toch speelden we tegen ELI en Schadewijk, die we net verloren, prima en hadden we daar ook met een beetje geluk wat punten kunnen meenemen. We zijn op twee spelers na weer compleet. Er komen belangrijke wedstrijden voor ons de komende weken. Ik heb Ben (vader Rob van Griensven red.) zondag naar Vorstenbosch gestuurd. We zijn volledig op de hoogte. We gaan ons voorbereiden op het treffen met Vorstenbossche Boys.”

[image=195133]

Twee voeten op aarde
Koploper FC Schadewijk maakt zich op voor Mariahout. De ploeg uit het bedevaardorp is door het verlies afgezakt naar de derde plek van onderen. Tijd voor punten. Ruud Fleskens wil zijn mooie koppositie behouden en zal om die reden geen verlies willen accepteren. Dennis Janssen moet zijn hele kennisarsenaal voor de dag toveren. Voor hem en zijn team staat het zware treffen met EVVC in Vinkel op stapel. De voormalige koploper staat na het verlies bij Cito weer met twee voeten op aarde. Trainer John van Nielen zal van dit gegeven dankbaar gebruik hebben gemaakt om zijn team te overtuigen dat ook Vinkel slechts uit vlees en bloed bestaat. Cito traint gegarandeerd lekker deze week. Winst is een goede elixer voor het maken van stemming. Geen afmeldingen voor trainer Van Orsouw, geen pijntjes of gezeur. Fris en vrolijk er tegenaan. Zondag komt ELI van trainer Maarten van Stiphout. ELI dat zondag in Boskant, de ploeg van gelijke naam, onaangenaam verraste.

Programma 4G -
Juliana Mill - MVC
SES - SV Milsbeek
Vianen Vooruit - Olympia'18
Handel - Montagnards
DAW - Hapse Boys
Venhorst - HBV

Stand: 4G
1 DAW 9 27
2 MVC 9 19
3 Venhorst 9 18
4 HBV 9 16
5 SV Milsbeek 9 15
6 Montagnards 9 12
7 Hapse Boys 9 10
8 Vianen Vooruit 9 9
9 SES 9 8
10 Handel 9 7
11 Juliana Mill 9 6
12 Olympia'18 9 5

Programma 4H
NLC'03 - Boskant -
ASV'33 - Nijnsel -
DVG - Vorstenbossche Boys -
FC Schadewijk - Mariahout -
EVVC - Avesteyn -
Cito - ELI

Stand: 4H
1 FC Schadewijk 9 7 21
2 EVVC 9 6 19
3 Avesteyn 9 5 15
4 ASV'33 9 5 15
5 Boskant 9 3 14
6 Cito 9 4 14
7 ELI 9 4 14
8 DVG 9 4 13
9 Vorstenb.Boys 9 3 11
10 Mariahout 9 2 10
11 Nijnsel 9 1 4
12 NLC'03 9 1 3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant