Afbeelding

DESO ongenaakbaar, Prinses Irene komt eraan

Voetbal 37 keer gelezen
OSS / UDEN - DESO lijkt rechtstreeks op weg naar de titel in de 3e Klasse D. Deze zondag werd Volkel op een kansloze 1-5 nederlaag getrakteerd. Prinses Irene is de laatste weken ook goed bezig terwijl Erp steeds verder wegzakt.

[image=195005][image=195006]

In Volkel speelden de gastheren een half uurtje redelijk mee met koploper DESO. Bart de Laat had dan wel al snel voor 0-1 gezorgd maar daarna deed Volkel het redelijk. Na een fout van doelman Dennis van Ballegooij kon Gijs Verkuijlen zelfs 1-1 maken en dacht men op Sportpark De Eeuwsels even aan een stuntje. Glenn Remkes zorgde echter weer snel voor 1-2 waarna het klasseverschil steeds pijnlijker wist bloot te leggen. Ondermeer door een goal van invaller Gökhan Gurbuz liepen de Ossenaren uit naar een niet eens geflatteerde 1-5 einduitslag.

[image=195007][image=195008][image=195024][image=195023][image=195022][image=195021]

Berghem Sport en Prinses Irene volgen
In Boekel hadden de gastheren weinig in te brengen tegen runner-up Berghem Sport. De bezoekers openden via Gijs Kappen de score (0-1) waarna Boekel Sport trachtte tegen te sputteren. Een enkele keer werd men gevaarlijk maar nadat Kappen zijn tweede van de middag aantekende leek de strijd gelopen: 0-2. Even later presenteerde doelman Verhagen ook nog eens Alibasic een niet te missen kans die keurig bedankte en 0-3 binnenschoof. Even gloorde er weer hoop toen Joris Polman 1-3 aantekende maar een beauty van Andy van Schijndel legde de eindcijfers vast: 1-4.

Vernedering
Prinses Irene had geen kind aan Vitesse'08 dat op eigen veld werd vernederd door de gasten uit Nistelrode. Tim van de Brand en Job van de Elzen tekenden al snel voor 0-2 waarna de gastheren ook nog eens Frits van Putten met een blessure zagen uitvallen. Onder impulsen van de grote uitblinker Ruud Wijnen liepen de bezoekers nog voor de pauze uit naar 0-4. Ook nu scoorden opnieuw Van de Brand en Van de Elzen. Na de thee was het uiteraard gelopen maar wisten beide ploegen nog twee keer te doelpunten. Jeroen Bekkers verzorgde de twee Nistelrodese goals terwijl Jansen en Reijntjes voor Vitesse'08 succesvol waren: 2-6. Prinses Irene komt eraan maar baalt er wel van dat er weer niet de nul was gehouden.

Ruwaard blijft winnen
Ruwaard is geklommen naar de vijfde plaats in de 3e klasse D. Erp was zondagmiddag het slachtoffer van de 'muzikale Ossenaren'. Trainer Henk Damen zag zijn team sterk beginnen. Meerdere kansen werden echter gemist. Ismail Koc was wel trefzeker toen hij werd diepgespeeld door 'zanger' Colin Heikens. Erp kwam gelukkig op gelijke hoogte, toen Stijn van Vugt zijn eigen doelman Sjors Euser verraste. Via Wesly van Crey kwam Ruwaard weer op voorsprong. De Erpse doelman verkeek zich op het dwarrelschot van de aanvaller. Erp had het aan zichzelf te danken dat het nog verder op achterstand kwam. Heikens profiteerde van een fout in de defensie en klopte de doelman. Ruwaard leek al zeker van de winst, maar kreeg het in de slotfase toch nog lastig. Eerst mocht het van geluk spreken dat Euser een penalty stopte. Niet veel later viel de treffer toch na een aanval over meerdere schijven.

Knappe winst Herpinia
Herpinia boekte de tweede overwinning van het seizoen. Trainer Marc Post kan trots zijn op zijn mannen, want subtopper Rhode ging met een pijnlijke 4-1 nederlaag terug naar huis. Rhode begon goed met een schot van Teun Latijnhouwers, maar Ralf van Son had een antwoord op de inzet van de aanvaller. Aan de andere kant was het wel raak via een hard schot van Arjen van Santvoort. Latijnhouwers liet na een half uur zien dat hij een van de betere spelers van Rhode is. Hij passeerde op links twee spelers en bediende Daan van Dinten op maat: 1-1. Herpinia trok na de gelijkmaker de wedstrijd naar zich toe. Doelman Van Gerwen hield lang zijn doel schoon, maar na een uur wist Leo Hopman wel een gaatje te vinden: 2-1. Rhode leek gebroken en haakte definitief af na de trefzekere minuten van Paul Sweep. De spits maakte er twee en zorgde voor de 4-1 eindstand.

Puntje Nooit Gedacht
Nooit Gedacht mocht van geluk spreken dat het een puntje overhield aan het treffen met Stiphout Vooruit. De Geffenaren maakten pas in de extra tijd de gelijkmaker. In de 48e minuut had Ruben van Hoof de thuisploeg al op voorsprong gebracht.

Uitslagen 3e Klasse D
-Stiphout Vooruit - Nooit Gedacht 1 - 1
-Boekel Sport - Berghem Sport 1 - 4
-Vitesse'08 - Prinses Irene 2 - 6
-Herpinia - Rhode 4 - 1
-Erp - Ruwaard 2 - 3
-Volkel - DESO/Van der Horst 1 - 5

Stand 3e klasse D:
1. DESO 8-22
2. Berghem Sport 9-21
3. Prinses Irene 8-15
4. Rhode 8-13
5. Ruwaard 8-11
6. Nooit Gedacht 8-11
7. Boekel Sport 9-11
8. Avanti'31 8-10
9. Stiphout Vooruit 9-9
10. Erp 8-8
11. Vitesse'08 9-8
12. Herpinia 8-7
13. Volkel 8-5
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant