2F+H: Kaartenregen bij Margriet

Voetbal 23 keer gelezen
OSS/UDEN - Het duel tussen Margriet en Volharding werd ontsierd door liefst vijf rode kaarten waarvan twee voor de gastheren en drie voor de bezoekers. Eén van die prenten was voor de Vierlingbeekse coach Henk Evers. Het duel eindigde in 2-2.

Margriet schoot erg sterk uit de startblokken, was de betere ploeg. Joey Schuurmans en Rob Ooms zorgden dan ook voor een terechte 2-0 voorsprong. Daarna maakten de Ossenaren echter de fout om te ver naar achteren te gaan lopen. De bezoekers kwamen terug in de wedstrijd en dwongen alsnog een gelijkspel af: 2-2. Margriet-trainer Hashemi verbaasde zich over de scheidsrechter. Hashemi: "Het was helemaal geen harde wedstrijd en dan zoveel rode en gele kaarten trekken. Overdreven allemaal. Ook het wegsturen van collega Evers was dubieus."

[image=195018]

Heeswijk blijft het goed doen
Heeswijk wist de lastige uitwedstrijd bij Helden met 0-2 winnend af te sluiten. De gastheren straalden in de openingsfase behoorlijk wat dreiging uit maar het was Heeswijk dat vlak voor rust de leiding nam. Na een fraaie combinatie was het Rob Tips die kon scoren: 0-1. Vlak na de hervatting viel de voortijdige beslissing toen Camiel van Doorn na een corner de 0-2 maakte. Daarna verzuimde het organisatorisch goed neergezette Heeswijk om verder weg te lopen maar aan de andere kant kwam men zelf amper in de problemen. In Weert speelde Festilent een goede wedstrijd bij Wilhelmina'08. De club uit Weert heeft een grote naam uit het verleden maar nu lijkt het alsof de vereniging zo goed als dood is. Er was een half uur voor de rust bijkans geen mens te zien op het sportpark. Uiteindelijk gaf de individuele klasse van de gastheren de doorslag maar Festilent voelde zich enigszins bestolen omdat bij een 1-0 achterstand een Zeelandse goal werd afgekeurd. Dit gebeurde een kwartier voor tijd en de reden van annulatie, een klein duwtje, was op zijn minst dubieus. Uiteindelijk viel in de laatste seconde nog de 2-0.

Achates verliest doelpuntrijk duel
Op bezoek bij Veritas uit Neeritter heeft de Ottersumse tweedeklasser Achates met 6-4 verloren. De roodwitten kwamen vroeg in de wedstrijd (dere minuut) op voorsprong door een kopbal van Freek Kerkhof maar stonden in een mum van tijd met 2-1 achter. Slecht verdedigen werd achtereenvolgens afgestraft door Roel Basten en Peter Hansen. Coen de Jager was namens Achates dicht bij de gelijkmaker maak Veritas-keeper Ramakers redde nipt. De schade voor Achates liep verder op toen Edwin Huyskens en Lennart van de Winkel Veritas op 4-1 schoten. Via een tussensprint met doelpunten van Thom Francissen en Maarten van den Burg kwam Achates weer terug in de strijd. Nadat de achterstand verkleind werd tot 4-3 verloren de Ottersummers de gastheren weer uit het oog. Nadat Coen de Jager de kans op 4-4 liet liggen schoot Edwin Huyskens Veritas op 5-3. Dezelfde speler vergrootte in de 52e minuut de marge tot drie doelpunten: 6-3. Achates kwam in een enerverende wedstrijd nog een keer dichterbij maar nadat Coen de Jager er 6-4 van gemaakt had, was de koek op.

Weer een gelijkspel voor Nulandia
Nulandia speelde één van de betere wedstrijden van het seizoen maar bleef bij Bladella toch steken op een 2-2 gelijkspel. De gasten gaven geheel onnodig de 1-0 weg door niet op te letten bij een ingooi en even later had men de pech dat de scheidsrechter een vlagsignaal negeerde en een typische buitenspelgoal daarmee tot reguliere treffer promoveerde: 2-0. Na de pauze toonde de Nulandse formatie echter veerkracht door met goed voetbal en niets weggeven alsnog een gelijkspel af te dwingen. Jarno van de Leest en Willem Versantvoort verzorgden de doelpuntenproductie: 2-2. Vlak voor tijd kreeg een Nulander nog geel vanwege een schwalbe maar eigenlijk dachten ook veel mensen aan een strafschop.