Afbeelding

11-11-11 groots gevierd in ‘t Stulpke

Carnaval 349 keer gelezen
UDEN - Eens in de honderd jaar komt het maar voor. De elfde dag, van de elfde maand, van het elfde jaar. En zo is dus een echt gekkenjaar geboren. Een dag voor alle carnavalsvierders van Uje en omstreken om naar café het Stulpke te komen. Want daar wordt het 100 jarig jubileum groots gevierd. Met optredens van diverse blaaskapellen, een voorproefje van de zitting en uiteraard slappe klets.

[image=194914]

Dick van Zutven, eigenaar van het Stulpke, vindt het feest bijzonder. “Ik ga het volgende keer zeker niet meer meemaken. Dus ik vond dat het toch flink moest worden aangepakt”. Samen met de Knoerissen werd een feestprogramma opgezet. “Het is een echte carnavalsavond geworden” vertelt Dick. ”Het carnavalspodium wordt in het café geplaatst, we kleden de ruimte ook aan in carnavaleske sfeer. En we laten de nummer 1 carnavalsdj van Uden, Marco van Hooft, deze avond draaien. Dat betekent in ieder geval meer dan voldoende muziek om op te hossen!”. Deze avond biedt Uden nog veel meer. Om 20.11 uur wordt in de marktstraat de centrum paal onthuld. Dan is carnaval in Uden echt begonnen.

Voorproefje Carnaval
Roland de Laak, voorzitter van carnavalsvereniging de Knoerissen, wil graag dat iedereen het deze avond naar zijn zin heeft.”Carnaval is voor heel Uden, dus is iedereen deze avond van harte welkom! Je hoeft niet verkleed te komen, maar wel met een goed humeur. Dan wordt dit unieke feest echt iets om te onthouden”. De avond wordt in het Stulpke om 21.00 afgetrapt met tonprater Freddy van den Elzen. Diverse blaaskapellen zullen ook acte de presence geven,waaronder de Knoerissenhofkapel. En om 22.30 uur treden, als voorproefje op de pronkzittingen, Djoiz en Renee op. Roland: “We hebben dit duo bereid gevonden om 11-11-11 nog eens feestelijk te ondersteunen. Ze treden ook op tijdens de zittingen in 2012, dus mensen krijgen al meteen een idee van die 3 geweldige avonden. Deze 11-11-11 wordt echt een voorproefje carnaval! Daar is carnavalsvierend uden gewoon bij”.

De boel de boel laten
De avond is voor iedereen gratis toegankelijk. Om de feestvreugde nog wat te vergroten, zal bij binnenkomst een borreltje worden geschonken. Gedurende de avond is er ook een ‘vet hapje’. Dick:”We willen er een gedenkwaardige avond van maken. De mensen moeten zich gewoon kunnen laten gaan, daar horen natuurlijk ook lekker wat snacks bij en een schrobbelaertje. Er komen statafels in de serre, mensen kunnen even de boel de boel laten. Precies zoals Carnaval bedoeld is. Dat mag toch wel ééns in de honderd jaar goed duidelijk worden gemaakt. En dat ik tegen iedereen kan zeggen: ik was erbij die 11e van de 11e van de 11e!”

Zie ook : www.knoerissen.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant