Afbeelding

Meer duurzame producten in supermarkten

Zakelijk 21 keer gelezen
UDEN - Jumbo de Laak en Jumbo Muziekplein hebben vrijdag uit handen van Theo van den Heuvel van Milieudefensie Uden de Eko- en de Fair Trade Award de gekregen. Beide supermarkten zijn koploper in het aanbieden van duurzame producten.

[image=194890]

In de goed gevulde prijzenkast van Jumbo de Laak ziet Theo van den Heuvel de awards die Jumbo de Laak vorig jaar won, toen het nog Super de Boer heette. “Toen stak deze supermarkt met kop en schouders boven de rest uit. Ze zijn zelfs een keer de beste van Brabant geworden, maar de Eko-hoek is in de Jumbo-formule niet teruggekeerd.”
Toch, ook zonder Eko-hoek is Jumbo de Laak de winnaar geworden. “Maar de verschillen zijn kleiner geworden”, stelt Theo tevreden vast. Albert Heijn en Jumbo Muziekplein hebben hun assortiment Eko-producten bijna verdubbeld en naderen daarmee Jumbo de Laak die 267 Eko-producten en 47 Fair Trade-producten aanbiedt.
Ondanks het feit dat deze producten vaak wat duurder zijn dan de gangbare, biedt Jumbo de Laak ze aan. “Er zijn klanten voor en die willen we van dienst zijn”, vertelt bedrijfsleider Jos Verkuijlen: “Ook al gaat het eigenlijk niet samen met ons streven dat we altijd het goedkoopst willen zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant