Afbeelding

3D: Spannend...als het om plek 2 gaat

Voetbal 17 keer gelezen
UDEN / OSS - In de 3e Klasse D lijkt op DESO geen maat te staan. Ook niet zo gek gezien de versterkingen die er binnen zijn gekomen en dat er onder trainer Niels van Casteren met dit materiaal ook nog eens serieus wordt gewerkt. Daaronder is nog steeds alles mogelijk. Veel teams blijven aan elkaar gewaagd.

In Erp komt het verrassend goed presterende Ruwaard op bezoek. De Ossenaren, onder leiding van trainer Henk Damen, werden bestempeld als degradatiekandidaat maar bewijzen nu het tegendeel. Erp-voorzitter Lamber van den Elsen weet dit ook. Van den Elsen: "Ruwaard bewijst over scorend vermogen te beschikken en achterin zit het redelijk in elkaar. Een lastige tegenstander dus." Op Sportpark D'n Uil kijken ze echter vooral naar het eigen team. De Erpenaren begonnen sterk maar zijn teruggevallen in wisselvallig gedrag. Van den Elsen: "We krijgen genoeg kansen hoor. Afgelopen zondag verloren we dik bij Rhode (5-1) maar ik had het gevoel dat hun een hele goede dag hadden en wij kregen minstens vier opgelegde kansen. Wel is het zo dat de balans nog niet helemaal goed is waardoor de verdediging onder druk komt te staan. En dat tast dan weer het vertrouwen aan. Daarnaast hebben we een aantal zeer goede voetballers maar misschien minder echte natuurlijke leiders." De voorzitter is echter gewoon content met zijn vaandelteam. "Jawel hoor. Die jongens doen hun best en de trainer werkt hard. Dat komt wel goed. Dit is gewoon een klasse waarin het niveau behoorlijk hoog ligt."

[image=173548]

Prinses Irene

In Nistelrode heeft ook Prinses Irene de weg omhoog weer gevonden. Na een moeizame start pikt men weer aan bij de topploegen. In Nistelrode zijn ze zelfs van mening dat er ook tegen DESO meer in had gezeten. Trainer Gaby Kuijpers is de drijvende kracht achter het team. De autodidactische peoplesmanager is na meer dan drie jaar onverminderd populair bij de club in het algemeen en de spelers in het bijzonder. Dat zegt veel over Kuijpers. De kans is aanwezig dat hij er nog een seizoen aan vast plakt. Prinses Irene gaat zondag naar het prachtig gelegen hoofdveld van Vitesse'08 in Gennep. Winst is noodzakelijk om niet weer af te haken.


Programma 3e Klasse D

Stiphout Vooruit - Nooit Gedacht
Boekel Sport - Berghem Sport
Vitesse'08 - Prinses Irene
Herpinia - Rhode
Erp - Ruwaard
Volkel - DESO

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant