Afbeelding

Van den Dungen: 'Drive is groot bij UDI'19'

Voetbal 30 keer gelezen
UDEN - Het was een mooi feestje, afgelopen zondag op Sportpark Parkzicht. De lichten gingen pas laat uit omdat UDI'19 de 1e periode in de Hoofdklasse C in de wacht had gesleept. Ook trainer Chris van den Dungen was lang van de partij. Van den Dungen: "Het was erg leuk maar nu moeten we weer vooruit kijken."

Door: Willy Rooyakkers

UDI'19 is momenteel dan wel koploper van de Hoofdklasse C maar men wil wel meer in Uden dan alleen een ticket voor de nacompetitie. Van den Dungen: "We staan niet voor niets bovenaan en dat moeten we bevestigen. Ik zie geen alarmerende dingen in de groep die zouden kunnen wijzen op naast de schoenen lopen of zoiets dergelijks. In de groep bespeur ik juist een drive die elke week sterker wordt om er samen vol voor te gaan." Opvallend is dat niet alleen de resultaten goed zijn maar dat er ook aantoonbaar beter wordt gevoetbald. Afgelopen zondag was de tegenstander dan wel matig maar toch was ook onmiskenbaar te zien dat UDI'19 het balletje goed liet rondgaan. "Daarin zijn we gegroeid", zegt de trainer, "Omdat diverse spelers dit goed oppikten wordt het voor ons als technische staf ook makkelijker om aan anderen uit te leggen wat we nu precies bedoelen. Dit is een proces waar we al even mee bezig zijn. Het is vooral zaak dat de juiste spelers aan de bal komen om een pass te geven."

[image=67444]

NEC
De Udenaren krijgen nu twee zware wedstrijden voor de kiezen waarin men kan bevestigen dat het winnen van de 1e periode geen toeval was. Van den Dungen: "Als we bij NEC en thuis tegen Rohda Raalte een goed resultaat halen dan zetten we weer een goede stap. NEC heeft altijd een zeer talentvolle ploeg dus we zijn op onze hoede. Dat wordt gewoon een lastig karwei. Ze hebben altijd een aantal nieuwe spelers wat dan weer even aan elkaar moet wennen. Je ziet nu ook weer dat ze steeds beter gaan presteren. In principe is NEC een team wat meedoet om de bovenste plaatsen, we zijn dus gewaarschuwd." De trainer hoopt dat Mourad Maamar weer inzetbaar zal zijn. De middenvelder ontbrak tegen DIO. Twijfelachtig is de inzetbaarheid van linksbuiten Michiel van Zuidam omdat hij een buikspierblessure opliep afgelopen zondag. Ook Bart van der Wijst (spier) en Roy Vissers (heup) zijn nog niet van de partij. De wedstrijd in Nijmegen begint zondag al om 14.00 uur.

Programma Hoofdklasse C

5-11-2011
Rohda Raalte - Babberich
Alcides - MSC

6-11-2011/14.00 uur
SWZ Boso Sneek - Rigtersbleek
Juliana'31 - Longa'30
Hoogeveen - Be Quick 1887
DIO Groningen - RKHVV
NEC - UDI'19 Beter Bed
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant