Afbeelding

Verdienstelijk Volkelaren bekendgemaakt

Carnaval 94 keer gelezen
VOLKEL - Elke twee jaar zet carnavalsvereniging de Piepers een persoon of een groep personen in het zonnetje. Deze keer zijn dat de vrijwilligers van het dierenparkje omdat zij er dagelijks voor zorgen dat de dieren de verzorging krijgen die ze nodig hebben. De groep bestaat uit Harry van den Boogaard, Wim van den Boogaard, Harry Raaijmakers en Piet van Tiel. John Arts is namens de dorpsraad hierbij betrokken als coördinator en penningmeester.

[image=194824]

De werkzaamheden van deze groep bestaat uit het dagelijks voeren van de dieren maar ook het controleren van de dieren en de kooien schoonmaken. Volgens de huidige telling bestaat de populatie van het dierenpark uit meer als 25 soorten. Ook kleine onderhoudsklusjes worden door deze vrijwilligers zelf uitgevoerd maar zij zijn ook zeer dankbaar voor de extra ondersteuning die ze krijgen van vele personen uit Volkel als er bijvoorbeeld eens een keer wat timmerwerk, elektriciteitswerk of iets dergelijks moet gebeuren. Ook wordt de samenwerking met bijvoorbeeld de hoefsmid en de dierenarts als prettig ervaren.
Om de dieren de juiste voeding te geven worden ook wekelijks op verschillende plaatsen levensmiddelen maar ook bijvoorbeeld houtkrullen opgehaald die geschonken worden door bedrijven. Het dierenpark Volkel werd in het verleden beheerd door de gemeente, sinds jaren valt de verantwoordelijkheid volledig onder de dorpsraad, ook voor het financiële deel. Door een subsidie van de gemeente, bijdragen van de Ondernemers Vereniging en de stichting Volkel in de Wolken worden de grootste kosten afgedekt. Sinds vorig jaar is de club van 30 opgericht waardoor het financiële tekort nagenoeg is afgedekt. De vrijwilligers van het dierenpark worden op het 11-11 Bal bedankt, op zaterdag 12 november vanaf 20.30 uur in Zaal Stevens in Volkel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant