Afbeelding

Auto botst in Erp over 6 betonnen paaltjes

Column 28 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Ik werd van de week in het centrum van Boxmeer lastig gevallen door een zwerver. Dat verwacht je toch niet in zo’n nette plaats! Hij vroeg me 14 euro 50 voor een kop koffie. Ik zeg; ‘Ben je gek! Zoveel geld voor een kop koffie …?’ ‘Ja’, zei hij, ‘ik wil de ober ook ’s een keer een fooi geven.’
Vorige week had ik het hier over smoesjes, weet je nog? Ik zal er hier nóg een paar verzinnen, om weer een beetje in de sfeer te komen. ‘Mijnheer, dit is Uw visvergunning van vorig jaar!’ ‘Klopt, ik vang ook enkel de vissen die ik vorig jaar nét heb gemist.’ Of deze: ‘‘Ik ben helemaal geen racist, ik hou evenveel van zwart geld als van een blanco cheque.’ Past leuk in de Mauro-discussie, niet? Oké, nog één smoesje om het af te leren: ‘Zeg Niko, waarom loop je toch steeds met je gulp open?’ ‘Ach jongen, dat kan ik best doen, want dooie vogeltjes vallen nooit uit hun nest.’

Toegegeven, die laatste is nogal ver gezocht. Namelijk helemaal in Vortum Mullem, want daar woont mijn neef Niko. Wat maar weer ’s bewijst dat het verzinnen van smoezen een mondiaal probleem is. Denk alleen maar aan die Tilburgse professor, die al zijn onderzoeken bij elkaar verzon, een hele Stapel. Van ‘Baby’s met strakke luiers zijn slimmer, omdat het bloed dan sneller naar hun hersenen loopt’ tot ‘Hoofdpijn is erfelijk, want je krijgt het van je ouders.’ En ‘Het rookverbod moet worden teruggedraaid, want buiten roken is slecht voor het milieu’, was geloof ik ook van hem. Allemaal uit de grote wetenschappelijke duim gezogen, maar mijnheer de psycholoog kwam er mee weg door slim gedraai over de oorsprong van zijn data: ‘Oh, die vragenlijsten heb ik allang weggegooid.’ En niemand die zich achter de oren krabde.

En wat dacht je van die automobilist in Erp. Die presteerde het om over een lengte van 50 meter 6 betonnen paaltjes uit de grond te rijden. Nee, niet één maar zes! Je zou toch zeggen dat hij bij het eerste obstakel zijn stuur zou omgooien. Maar hupla, hij reed er nóg 5 plat, in één rechte lijn. Verzin hier zelf een smoes voor, stuur hem naar de redactie van dit weekblad en win een gesigneerd exemplaar van mijn nieuwe boekje. (Mooie smoes voor extra reclame, niet?)
Een uit de duim gezogen weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant