2F+H: Eindelijk weer winst Festilent en Nulandia

Voetbal 41 keer gelezen
OSS/UDEN - Het was feest in Zeeland, want Festilent haalde thuis tegen Veritas drie onschatbare punten binnen. Nulandia maakte een einde aan een matige periode door bij 't Zand te gaan zegevieren (0-2), Heeswijk was heer en meester tegen Volharding: 3-0. Margriet ging geflatteerd met 4-1 onderuit in Horst.

Festilent-coach Luciën Roeffen was na afloop een blij man. Hoewel slechts nippend aan een 7-upje was hij uiterst te spreken over de inzet van zijn team tegen Veritas wat volgens Roeffen 'geen slechte ploeg was'. Het was Camiel van Geenen die Festilent op 1-0 zette maar daarna maakten de Limburgers verdiend weer gelijk: 1-1. Toen even na de hervatting de gasten een strafschop kregen zag het er somber uit voor Festilent maar keeper Martijn de Louw, normaal spelend in het tweede, werd de gedeelde held van de middag door de pingel te stoppen. De andere held aan Zeelandse kant werd Peter Jacobs door tien minuten voor tijd een vrije trap vanaf dertig meter snoeihard in de kruising te knallen: 2-1.

[image=194662]

Heeswijk heeft aan één helft genoeg
Op Sportpark De Balledonk raasde thuisploeg Heeswijk in de eerste helft als een wervelwind over Volharding heen. Voordat de bezoekers wisten wat er aan de hand was moest men met een 3-0 achterstand de kleedkamers opzoeken voor het traditionele kopje thee. Rob Tips tekende op aangeven van Mark Dobbelsteen al snel voor 1-0, waarna Frank Dobbelsteen uit een corner de voorsprong verdubbelde: 2-0. Heeswijk bleef er goed agressief bovenop zitten, gunde de gasten weinig lucht, en besliste vlak voor de hervatting de wedstrijd definitief. Na wederom een knappe actie van Mark Dobbelsteen werkte een Vierlingbeekse verdediger de bal in eigen doel: 3-0. Na de pauze kwamen de gasten wel feller uit de kleedkamer maar het goed georganiseerde Heeswijk liet niets meer aanbranden en pakte drie belangrijke punten.

[image=194676]

Margriet verliest geflatteerd
In Horst begon Margriet matig aan het duel met de koploper. Wittenhorst kwam daardoor meteen al met 1-0 voor maar nadat Luuk Haas de 1-1 scoorde kwam er evenwicht in het duel. Domper voor de Ossenaren was de 2-1 op slag van rust waardoor men weer achter de feiten aanliep. In een vrij matig duel was Margriet weinig de mindere maar het bekende reactievoetbal van Wittenhorst leverde in de slotfase toch nog twee goals op: 4-1. Gezien het spelbeeld een uitslag die veel te hoog uitviel. Margriet moest het doen zonder een aantal basisspelers maar had zo'n hoge nederlaag niet verdiend.

SSS'18 kan nog winnen
Na zes nederlagen op rij heeft de Overloonse tweedeklasser SSS’18 eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen smaken. Op bezoek bij Helden boekte de ploeg van scheidend trainer Thijssen een 0-2 winst. Hoewel Helden sterk opende bleef SSS overeind. Met een bewonderenswaardige inzet trokken de Overloners de strijd naar zich toe. Na rust bleef SSS’18 sterker en rook zijn kans. Een schot van Teun van Bree werd gekeerd door de Heldense keeper maar uit de daaropvolgende hoekschop nam SSS de leiding. Job Gielen trof doel nadat iedereen leek te missen: 0-1. In de vijf minuten extra tijd verdedigde SSS de voorsprong met verve. Uit een perfect uitgevoerde counter stelde de van een lange schorsing teruggekeerde Stan van Raaij met een schitterend doelpunt de Overloonse zege definitief veilig. De 0-2 overwinnig werd in het Overloonse kamp uitbundig gevierd. SSS’18 sloot daarmee een bewogen week af waarin bekend werd dat de wegen van trainer John Thijssen en de club na afloop van het huidige voetbalseizoen gaan scheiden.

Achates schiet tekort
Op een zonnig sportpark Niersvallei kreeg tweedeklasser Achates tegen Venlosche Boys het deksel op de neuws. De Ottersummers liepen door een snelle tegentreffer achter de feiten aan en leden een 1-2 nederlaag. Een Venlose combinatie werd in de derde minuut doeltreffend afgerond door Gustavo Lorenzoni. Het zonder bezieling spelend Achates was niet bij machte om de tegenstander pijn te doen. Weliswaar kregen de Ottersummers wat kansjes maar de grote mogelijkheden waren voor de gasten. Venlonaar Ettienne Verhofstad kopte echter voor rust tweemaal net naast. Ook in de tweede helft was het niveau van beide kanten bedenkelijk en kansjes ontstonden veelal uit vrije trappen. Maarten van der Burg kon net buiten de zestien aanleggen, maar zijn inzet was een te makkelijke prooi voor keeper Ruud Stienen. Rond het uur tikte Achates-keeper Hein de Jager een vrije trap uit de kruising. Ottersummer Jan Pouwels zag zijn boogbal net naast gaan. In een gezapige wedstrijd beslisten de gasten in de 82e minuut de strijd. Eric Oudenhoven maakte er in een snelle uitval 0-2 van. Door een eigen doelpunt van Venlonaar Carlo Thielen kwam Achates nog terug tot 1-2 maar verder lieten de gasten het niet komen.

Jarno van de Leest schiet Nulandia naar zege
Het Nulandia van Maarten van Vugt had het lastig de laatste weken maar zondagmiddag in Tilburg kwam daar eindelijk weer verandering in. Door twee snelle goals van Jarno van de Leest koesterde Nulandia bij SC 't Zand al snel een 0-2 voorsprong waarna er verder niet meer werd gescoord. De bezoekers hielden het achterin vrij aardig dicht alhoewel doelman Nick Tielemans wel een strafschop moest stoppen. Trainer Van Vugt was na afloop tevreden met de teamprestatie en kan eindelijk weer naar boven kijken.