Afbeelding

UDI'19 en Parkzicht vieren massaal feest

Voetbal 73 keer gelezen
UDEN - UDI'19 won zondagmiddag eenvoudig met 4-0 van het stijf onderaanstaande DIO Groningen en eiste daarmee de 1e periode in de Hoofdklasse C op. Extra goed nieuws was dat concurrenten Alcides en Rohda Raalte dure punten lieten liggen. Sam Wassenberg was wederom de beste aan Udense kant, hij scoorde twee keer. Joep van Geelkerken en Mustafa Seddiqi completeerden het kwartet.

[video=uw7Z50tBV5h]

Door: Willy Rooyakkers

[image=194658]

Het was groot feest na afloop op Sportpark Parkzicht. Vooral ook in de kleedkamer van de spelers waar op uitbundige wijze werd gezongen en gesprongen. Trainer Chris van den Dungen zag het met een kenmerkend biertje in de hand goedkeurend aan. Van den Dungen: "Heerlijk toch?". Een last is van zijn schouders gevallen want nog geen twee maanden geleden zag het er allemaal vrij somber uit. De Parkzichters kwamen allerbelabberdst uit de voorbereiding en leken een zwaar seizoen tegemoet te gaan. De ommekeer kwam echter in Groningen waar de Udenaren tot ieders verbazing de eerste uitwedstrijd van het jaar bij het sterke Be Quick 1887 wisten te winnen. Dit gaf vertrouwen, UDI'19 ging steeds beter spelen en de laatste weken laat men zelfs uitstekend voetbal zien. Ook tegen hekkensluiter DIO Groningen was dit het geval. De gasten trokken zich massaal terug waardoor de ruimtes klein werden maar de gastheren lieten vooral in het eerste half uur de bal uitstekend rond gaan. Na twaalf minuten kwam de 1-0 op het bord toen Dimitri Cremers vanaf links een perfecte lange bal verstuurde richting de vrijstaande Sam Wassenberg die vervolgens aannam en droog afrondde. Met Wassenberg is meteen de absolute uitblinker genoemd van de gastheren. Constant in beweging, veel zelfvertrouwen, scorend, bedienend en hard werkend. Natuurlijk waren er aan Udense kant met ondermeer Tim Wolf en Joep van Geelkerken nog meer spelers die goed bezig waren maar de leider is op het moment toch echt Wassenberg. Sam Wassenberg: "Ik denk dat we vooral als team gegroeid zijn. Ik kan vaak ook goed afleggen op lopende spelers als Joep en Johan Vissers. Daarbij zijn de vleugelspitsen Tim Wolf en Michiel van Zuidam ook in goede doen. Dat is lekker. We zijn dit jaar een veel beter collectief."

[image=194656]

Kans gasten
Nadat Wassenberg twee keer paal en lat had geraakt en het kat en muisspelletje enigszins verzandde in zomeravondvoetbal kregen ook de bezoekers ineens een grote kans. Het was Bacuna, uitstekende voetballer, die alleen voor Van Hoeij het te mooi wilde doen en over stifte. Pas na de thee kon UDI'19 verder afstand nemen. De bezoekers zaten er conditioneel doorheen maar het tempo lag zo laag dat er weinig viel te zien totdat op uitstekend aangeven van Tim Wolf de meegekomen Joep van Geelkerken kon binnenkoppen: 2-0. Wolf liet daarna weer zijn goede vorm zien door op kwikzilverachtige wijze de achterlijn te halen en Wassenberg een niet te missen kans te geven voor 3-0. In de slotminuut bereidde Wassenberg zelf delicaat voor en kon invaller Seddiqi hoog opspringend met het hoofd afwerken: 4-0. Even later was het dus groot feest op Parkzicht. Onder begeleiding van de Klankentappers gingen de spelers en zo'n achthonderd fans richting clubhuis. De eerste buit is binnen, waar gaat dit eindigen? Sam Wassenberg: "Ik denk dat Rohda, Be Quick en Alcides nog steeds de favorieten zijn".

[image=194655]

UDI'19: Van Hoeij, Boyon (59. Smits), Henskens, Van de Meulenhof, Cremers, Wonders, Van Geelkerken, Vissers, Wolf, Wassenberg, Van Zuidam (79. Seddiqi)

Uitslagen Hoofdklasse C

UDI'19 - DIO Groningen 4-0
RHVV - Alcides 4-2
Rohda Raalte - NEC 1-1
Be Quick 1887 – Juliana ‘31 3-1
Babberich – Rigtersbleek 1-2
Longa ’30 – SWZ Sneek 0-3
MSC - Hoogeveen 1-0

Stand Hoofdklasse C

1. UDI'19 8-20
2. Rohda Raalte 8-17
3. Be Quick 1887 8-16
4. Alcides 8-15
5. Rigtersbleek 8-15
6. Sneek 8-13
7. RKHVV 8-12
8. NEC 8-10
9. Longa'30 8-10
10. MSC 8-10
11. Juliana'31 8-8
12. Babberich 8-6
13. Hoogeveen 8-4
14. DIO Groningen 8-1


[image=194654][image=194652][image=194657]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant