Afbeelding

UDI'19: 'We zijn enorm gegroeid qua voetbal'

Voetbal 15 keer gelezen
UDEN - Aanstaande zondag kan het onvoorstelbare gebeuren als UDI'19 bij winst op DIO Groningen de eerste periodetitel van de Hoofdklasse C voor zich opeist. 'Onvoorstelbaar' vanwege het feit dat niemand hier na de zeer krakkemikkige voorbereiding rekening mee had gehouden. DIO Groningen staat overigens stijf onderaan dus het vertrouwen in een goede afloop is groot in Uden.

[image=149586]


Het is een dooddoener maar daarom niet minder waar: in dit soort gevallen ligt onderschatting op de loer. Dat beseft ook trainer Chris van den Dungen: "Vorig seizoen zouden we bij winst op hekkensluiter Schijndel ook een periode winnen. Het werd uiteindelijk 3-3, dus ik bedoel maar. Op tachtig procent inzet kun je geen enkele wedstrijd naar je toetrekken. Uiteraard heb ik er echter wel alle vertrouwen in." De 2e amateurploeg van Groningen, na Be Quick 1887, is namelijk bezig aan een desastreus seizoen. Anderhalve week geleden verloor men zelfs met 2-9 op eigen veld van Rohda Raalte. Onwaardige cijfers voor een ploeg op dit niveau al moet er worden bijgezegd dat nogal wat spelers ontbraken.

Hoofdklasse C slechter dan Hoofdklasse B?
Nu UDI'19 het zo verrassend goed doet was het te verwachten dat er diverse mensen uit het 'wereldje' vraagtekens zijn gaan zetten bij het niveau van de Hoofdklasse C. Van den Dungen: "Dat weet je. Die mensen beseffen echter misschien niet dat mijn team steeds beter is gaan voetballen. Vooral de laatste weken halen we een behoorlijk goed niveau. Vergis je niet. Belangrijkste voor ons is dat we naar onszelf kijken." Eén van de steunpilaren van de laatste wedstrijden, Mourad Maamar, zal zondag waarschijnlijk moeten toekijken. "Mourad viel bij Alcides uit na een tik op zijn knie", zegt Van den Dungen, "Of misschien verdraaide hij iets, dat is nog niet helemaal duidelijk. Volgens onze fysiotherapeut gaat hij zondag waarschijnlijk niet halen. Dat is op zich jammer maar Mourad is er eigenlijk nog maar een paar duels vol bij dus we moeten ons hier niet achter verschuilen. Ook zonder hem moeten we dit klusje kunnen klaren." Bart van der Wijst is op de weg terug na een blessure en traint apart met hersteltrainer Guus Boyon. "Bart trainen we rustig op. Hij was nooit al een conditioneel wonder en nu is hij uiteraard wat teruggevallen. We willen geen risico met hem nemen al komt hij er wel weer aan."

NEC/FC Oss A1
Woensdagavond speelde UDI'19 nog een oefenduel met de A-junioren van de gecombineerde jeugdopleiding NEC/FC Oss. De Udenaren wonnen makkelijk met 5-1 door twee treffers van Sam Wassenberg en goals van Tim Wolf en Joep van Geelkerken. De junioren scoorden ook nog eens in eigen doel. Van den Dungen: "Een jaar of wat geleden verloren we nog dik van die gasten dus dat zegt ook wel iets over onze ontwikkeling. Als we zondag winnen weten we in ieder geval dat we aan het einde van het seizoen nacompetitie mogen spelen. Dat zou alvast erg mooi zijn voor nu." Na afloop zal het dan ongetwijfeld feest zijn in het immer sfeervolle clubhuis van de Parkzichters.

Programma Hoofdklasse C

Be Quick 1887 – Juliana ‘31 (29.10)
Rohda Raalte – NEC (30.10/14.00 uur)
Babberich – Rigtersbleek
Longa ’30 – SWZ Boso Sneek
MSC - Hoogeveen
UDI ’19 – DIO Groningen (30.10/14.30 uur)
RKHVV - Alcides

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant