Afbeelding

Stephan Dekkers: 'Niet verliezen bij Venray'

Voetbal 54 keer gelezen
VEGHEL – Als we Stephan Dekkers bellen, zit hij zoals een student betaamt, gebogen over de boeken ergens op een zolderkamertje in Tilburg. De student economie hoopt zijn studie binnen twee jaar af te kunnen ronden. Zondag gaat ook voor hem de reis naar Venray. Dat is echt wel andere koek dan kille formules uit dikke studieboeken.

Door: Peter Kuijpers

[image=194455]

Op de uitwedstrijd van Blauw Geel vorig seizoen naar Venray rustte een vloek. Tot drie maal toe ging het duel niet door. Op zaterdag 27 november waren de Veghelaren al in op Sportpark De Wieën, maar toen speelde een kapotte zekering de twee teams parten en wilde het licht niet meer branden. De laatste ontmoeting dateert van 27 februari dit jaar. Het werd die avond een kansloze missie voor het team van Maarten van Vugt. Met maar liefst 5-0 en een veel kaarten, waaronder rood voor Mike Eveleens. Blauw Geel houdt aan wedstrijden tegen Venray toch geen beste herinneringen over. Eerder kregen Mehmet Dingil en Joost Janssen ook al veldverwijzingen tegen deze club. Opmerkelijk eigenlijk omdat de ontmoetingen zelf nooit ontspoorde.

[image=194454]

Ander systeem
Stephan Dekkers heeft daar part nog deel aan. De Veghelaar brak dit jaar pas goed door in de hoofdmacht van trainer Francois Gesthuizen. Dekkers: “Het geeft je in ieder geval wel vertrouwen als je deze kans krijgt. Als je ziet wat we missen en ondanks dat redelijk presteren, doen we het goed. Afgelopen dinsdag hebben we geoefend tegen Brabantia de koploper uit de eerste klasse Zuid-1. We wonnen met 8-1, dat zegt ook wel wat. Ik weet niet of hun compleet waren of blessures hadden, maar de uitslag was wel erg hoog. We speelden wel een ander systeem: 4-4-2 in plaats van 4-3-3. Dat lukte aardig met Emiel van der Sanden en Alexander Mols als dé twee spitsen.”

[image=110933]

Niet gek laten maken
Het toeval wil dat Emiel van der Sanden dit feitje afgelopen zaterdag aanhaalde in een gesprek met Hans Smits in het SkyLine-sportprogramma. Luister naar onderstaand geluidsfragment. Dit wordt het systeem van de komende weken? Stefan Dekkers: “Nou dat weet ik niet. Het is aan Gesthuizen of we dit gaan doen. Het liep wel goed, dat kan ik niet ontkennen.” Zondag Venray een mooie aanloop naar Gemert en Groene Ster. “Ach Venray is een gerespecteerde tegenstander, alleen wij staan in de stand boven deze club.” Geloof in eigen kunnen? “Ja, natuurlijk ze staan op acht punten. We moeten ons niet gek laten maken door namen. Ik ga zondag echt van winst uit en ik denk mijn teamgenoten ook. Wat voor schorsingen, blessures of weet ik wat ons overkomt, zondag zullen we er staan zeker weten. We moeten ook wel blijven winnen om deze mooie plek in de middenmoot te blijven houden. Verlies je een paar maal zak je weg en ziet de wereld er weer heel anders uit.” Sten van Vessem speelt zondag in Venray niet. De commissie van beroep schorste de speler voor drie wedstrijden. De man uit Sint Michielsgestel kreeg een wedstrijd korting naar aanleiding van zijn rode kaart onlangs bij Baronie. Van Vessem mist hierdoor Venray en Gemert. Jeroen Minneboo trainde afgelopen donderdag weer vol mee en hij is dus zondag wel inzetbaar in en tegen Venray.

[image=194456]

Zondag om 14.30 trappen Venray en Blauw Geel af op het mooie Sportpark De Wieën aan de Sportlaan in Venray. Scheidsrechter is Jonathan van den Hurk uit Tilburg.

Programma komend weekend Hoofdklasse-B
Gemert - Deurne Zat-19.00 uur
EHC - Baronie Zat-19.30 uur
DESK - Nuenen
DE Valk - Dongen
OJC Rosmalen - SV Meerssen
Dijkse Boys - Groene Ster
SV Venray - Blauw Geel'38

Stand:
1 Gemert 7 19
2 EHC/Heuts 7 14
3 Deurne 7 11
4 Baronie 7 11
5 Blauw Geel'38 7 11
6 Dongen 7 11
7 Nuenen 7 10
8 SV Venray 7 10
9 Groene Ster 7 9
10 SV Meerssen 7 9
11 OJC Rosmalen 7 8
12 De Valk 7 7
13 Dijkse Boys 7 7
14 DESK 7 1

Gesprek Hans Smits met Emiel van der Sanden tijdens de sportuitzending van SkyLine van afgelopen zaterdag:


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant