Afbeelding

‘Water Maashorst is uitzonderlijk gezond’

Gezondheid 47 keer gelezen
LOOSBROEK – “Het water van de Maashorst is speciaal”, concludeert de Wageningse studente Johanna Rood. ”Het heeft op sommige punten een hoge PH en bijzondere chemische samenstelling en zou zeker gezond kunnen zijn. Voor je er een kuuroord op zet, moet er nog veel meer onderzoek gebeuren, maar ik denk zeker dat er dan iets kan komen!”

Dennis Hurkmans had de vijver met water voor zijn kersenboomgaard in Nistelrode laten onderzoeken en de PH bleek 10 te zijn en dat is uitzonderlijk hoog. Als aanvoerder van de Maashorst-ondernemers dacht hij meteen: ‘Kunnen we daar iets mee?', want op internet vond hij al diverse gezondsproducten gebaseerd op water dat dus in de Maashorst volop voor handen is. Maar voor er iets als de 'Maashorst Cosmetics’ in de markt gezet wordt, moest er natuurlijk wel een onderzoek naar het Maashorstwater gedaan worden.

Universiteit Wageningen
Een groep Wageningse studenten hydrologie en biologie onderzocht het Maashorstwater en concludeerde dat het water in vijvers en vennen goed is voor de gezondheid. “Het water is goed tegen botafbraak en het hoge kaliumgehalte zorgt voor een lage bloeddruk en daardoor minder hart- en vaatziekten.”
Of het water ook goed is voor de huid, dat duurde de groep niet te concluderen. “Maar uit onderzoek is wel een effect op amfibieën bewezen. Kikkers die veel tijd in de poelen op de Maashorst zaten, hadden een verkleuring van de huid.”
Nader onderzoek is volgens de Wageningse studenten nodig om toekomstige gezondheidsclaims hard te kunnen maken, maar de Maashorst wil daar al best op vooruit lopen door met de ‘beleving’ van het Maashorstwater naar buiten te gaan treden. Een aanwezige veehouder stelde dat zijn melkprijs 3 cent hoger is dan normaal en dat al best een mooi voorbeeld kunnen zijn van de kracht van het Maashorstwater.

[image=194415]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant