Afbeelding

Opel presenteert Elektrische Ampera in Uden

Zakelijk 21 keer gelezen
UDEN - Automobielbedrijf Lathouwers showt tijdens de koopzondag in Uden, op zondag 30 oktober, van 12.00 tot 17.00 uur de Opel Ampera op de Markt in Uden. De Ampera is de eerste elektrische auto die geschikt is voor elk moment en overal. Het vijfdeurs model biedt plaats aan vier volwassenen en hun bagage, en komt eind dit jaar op de markt.

[image=194414]

Een 111 kW/150 pk sterke elektrische aandrijving krijgt haar energie van een lithium-ionaccu van 16 kWh. Afhankelijk van rijtechniek, terrein en temperatuur kan met de Ampera tot 80 km puur elektrisch en dus zonder emissies worden gereden. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat daarmee perfect aan de dagelijkse behoeften wordt voldaan van 80% van de Europeanen, die minder dan 60 km per dag rijden. Wanneer de accu haar minimale lading bereikt, wordt de benzinemotor automatisch ingeschakeld. Deze drijft een generator aan waarmee de elektrische aandrijving van stroom wordt voorzien. Daarmee wordt het rijbereik vergroot tot meer dan 500 km.
Verkoopadviseurs van Opeldealer Lathouwers zijn komende zondag op de Udense Markt aanwezig om belangstellende automobielliefhebbers alles over de elektrische Opel Ampera te vertellen. Automobielbedrijf Lathouwers met onder andere vestigingen in Uden, Veghel en Oss is één van de 29 Opeldealers die de Ampera gaan verkopen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant