Afbeelding

‘We zitten op onze centen’

Opmerkelijk 27 keer gelezen
UDEN – “We zitten op onze centen”, lacht Jan van den Hoogen, want met zijn vrouw Mien woont hij boven de Rabobank in het centrum van Uden. Het stel heeft bezoek van de burgemeester en een brief van de koningin, want zaterdag 22 oktober is het precies 65 jaar geleden dat de twee trouwden, voor de kerk.

[image=194197]

Voor de wet, dat was vijf dagen daarvoor, maar in 1946 was de kerk natuurlijk nog belangrijker. Precies één jaar nadat Jan (89) en Mien (90) verkering kregen, trouwden ze in Reek. “In een lange zwarte jurk”, vertelt Mien. “Dat was toen.” Een groot feest werd hun bruiloft, zo vlak na de oorlog niet, maar hun huwelijk leverde wel vier zonen en een dochter op. Met ook nog eens zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen wordt zaterdag het briljanten huwelijk gevierd. Een klein feestje, want de ‘50’ en de ‘60’ werden al groots gevierd. Maar natuurlijk is er wel koffie met gebak voor de burgemeester die als cadeau een ‘Maashorstpakket’ heeft laten bezorgen. Toepasselijk, want het paar woonde 59 jaar aan de Delstraat, op ‘t Hultje aan de rand van de Maashorst. Jan woonde er zelfs 82 jaar, boerde een paar jaar, maar werkte twintig jaar bij Philips én was 16 jaar melkventer van melkfabriek St Henricus. De eerste twee jaar nog met paard en wagen. “En later met een elektrisch wagentje, ik had 430 klanten!”
Melk drinkt Jan nog steeds graag, want zijn koffie is ‘half om half’. De helft koffie, de helft melk. “Melk hadden we zat”, lacht Jan. Terwijl hij bij de Philips werkte, zorgde Mien thuis nog enkele varkens, koeien en honderden kippen. Het stel had zelfs een kersenboomgaard, tot de kinderen mopperden. “Want we konden nooit op vakantie, want dan waren de kersen rijp.”
De kersenbomen werden geruimd, maar een wereldreis heeft het briljanten paar nooit gemaakt. “Dat zal ook niet meer gebeuren”, weet het stel. “Maar we zijn wel één keer in Amerika geweest.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant