Afbeelding

Ongeluk voor ingang ziekenhuis Oss

Column 17 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Hoe sneller de mens zich verplaatst, hoe trager zijn hersenen werken. (Confucius, grondlegger van de ANWB, 507 v. Chr.)

Bij ons op Slabroek sta ik bekend als notoire decibiel: alles aan mijn barrel maakt namelijk gigantische herrie behalve mijn claxon, die is kapot. De laatste pagina’s van de gebruiksaanwijzing van mijn vehikel bestaat uit de dienstregeling van de streekbus Uden – Oss, want rijden doet hij voor geen meter. Weet je wat mijn auto is op een berg? Nou dat is een wonder! Op snelwegen steken zelfs bejaarden hun middelvinger op. Als ik de 60 kilometer per uur passeer, schudt hij ook gevaarlijk heen en weer. Voor de stabiliteit zou ik eigenlijk een lijk achterin moeten leggen, maar ja, kom daar maar ’s om? Het is inmiddels einde oefening. Na het zoveelste pechgeval belde ik gisteren de wegenwacht. En die zou me toch inmiddels moeten kennen. Het afgelopen jaar heb ik 365 keer tegen zo’n gele praatpaal staan zeiken, maar ondanks dat wilde de dame van de helpdesk perse mijn nummerbord weten. Ik zeg: “Nou ik kan het vanaf hier niet lezen, maar als u bij Sint Oedenrode de A50 richting Veghel opgaat, is het de eerste brandende auto aan de linkerkant. Kan niet missen.”

Gedeelde smart is halve smart (en met smart doel ik niet op dat kleine frotwagentje dat zo venijnig tegen je enkels aan kunnen rijden). Vanmorgen werd er bij me aangebeld. Het bleek mijn neef Niko, helemaal onder het bloed. Ik schrok en vroeg: “Jongen wat is er met jou gebeurd?” Niko wees de Slabroekseweg in. “Zie je die boom daar? …. Nou, ik dus niet.” Geen wonder, zijn voorruit was zo vies, dat hij pas na de frontale botsing wat gezien kan hebben. Wel typisch Niko, om uitgerekend vlak voor mijn huis zo’n schuiver te maken. Als hij dat in Nistelrode of Vorstenbosch had gedaan, was het nog een heel eind lopen geweest. Nou kon ik de wegenwacht en ambulance bellen, terwijl Niko geduldig in de keuken zat te wachten … aan het bier.
In Oss had je van de week ook zo’n slimmerik, zij het op een fiets. Die werd namelijk vlak voor de ingang van het Bernhovenziekenhuis door een scooter van zijn trappers gereden. Hij klapte voorover, denderde dwars door de klapdeuren en kwam in één ruk achter de balie van de polikliniek terecht. Dus al voorbij de inschrijving! Smart.

Een denderend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant