Afbeelding

Verhaal Udense Musical komt tot leven

Muziek 40 keer gelezen
UDEN – Cast, decorbouwers, muzikanten, technici en kledinggroep van de Udense Musical , allemaal waren ze zondag druk in de weer in het voormalige kantoorgebouw aan de Kastanjeweg. Voor het eerst werd in die ruimte de hele dag gerepeteerd. De zon scheen op de ramen en het was er warm binnen. Maar dat was geen belemmering om serieus en vol aandacht te repeteren. “Dames en heren, stilte”, riep regisseur Bart Stultiens geregeld en dat was ook bestemd voor de mensen die uitgenodigd waren om even achter de schermen van de musical te komen kijken.

[image=193669]

‘Mysteries rondom de Maashorst’, is de titel van de Udense musical die op 19 november in Theater Markant in première gaat. Wethouder Thijs Vonk kwam even achter de schermen kijken. De vorige musicals heeft hij nooit gezien. “Het wordt voor mij een complete verrassing. Ik ben benieuwd.”
Volgens choreografe Marscha de Haan is sinds de vorige repetitie al een basis gelegd en moet iedereen nu z’n rol in ‘het lijf gaan krijgen’. “De een is meer ervaren dan de ander, maar men trekt zich op aan elkaar. In deze musical staat de dans niet los van de rest, het versterkt. Zang, tekst en dans vloeien in elkaar over.” De cast bestaat uit 49 mensen waarvan er 25 nieuw zijn. Die dus niet in de vorige Udense Musicals hebben meegedaan. Er zitten volgens Bart Stultiens verrassingen tussen, maar die noemt hij niet. “We staan hier als groep, een goede en gretige groep. Er moet nog heel wat gebeuren, maar daar hebben we nog acht repetities voor. Nog een hele zondag en dan de hele week voorafgaande aan de première.”
Stultiens maakte de melodiën en de tekst, Gerard de Graaf de arrangementen en Jo Schins zorgt dat alles bij elkaar een goedlopend geheel wordt. Vijftien mensen zitten in het orkest waarvan vijf nieuwe. Tijdens de repetitie wordt steeds nog wat bijgeschaafd en ter plekke aangepast. Zo ook aan het decor en het geluid. Toon de Man van de technische groep legt uit dat voor het podium van Markant wordt ingericht, al 90 procent van het decor uitgemeten en uitgekiend is. Daar wordt in een loods van Hendriks hard aan gewerkt. Tijdens de repetities wordt bekeken of alles past en klopt. “Er komt steeds meer bij, dus het verhaal gaat tijdens de repetities ook meer leven”, zegt Stultiens. “Enkelen dragen bijvoorbeeld al hun kostuum.” Die worden deze zondag ook ter plekke nog wat aangepast door de kostuumgroep. “Het voordeel van de ruimte hier is dat we allemaal een plek hebben om ons werk te doen en we alles bij elkaar hebben,”lacht een enthousiaste Ellen de Gier. Ze heeft aan alle musicals meegedaan en ook nu is ze weer van de partij. “Het blijft hartstikke leuk.”

[image=193670]
[image=193671]
[image=193672]
[image=193673]
[image=193674]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant