Afbeelding

STUK expositie bij Stichting C

Kunst en cultuur 9 keer gelezen
UDEN - “Kunst is voor iedereen en iedereen moet de mogelijkheid krijgen om kunst te ervaren.” Dat is één van de uitgangspunten van de Stichting Udense Kunstenaars (Stuk). Om een breder publiek te bereiken en om ook de jeugd met kunst te laten kennismaken is samen met stichting C een bijzondere expositie ontstaan. Vijf weken lang presenteren 21 Udense kunstenaars hun werk. Een gelegenheid ook om leerlingen kennis te laten maken met het werk van Udense Kunstenaars.

[image=193528]

Morgen, zaterdagmiddag 15 oktober om 16.00 uur opent burgemeester Henk Hellegers de expositie. Het is de eerste keer dat het platform van Udense kunstenaars zich presenteert.
Stichting C, achter de bibliotheek is op 3 zondagen open. Dan zijn er ook kunstenaars aanwezig die over de expositie, het werk en de makers kunnen vertellen. Een bezoek aan de Stuk-expositie is ook toegevoegd aan het lesprogramma van alle brugklasleerlingen. Er is een computerprogramma gecreëerd waarmee de leerlingen zelf hun eigen virtuele expositie kunnen inrichten met werken van de Udense kunstenaars. Van elke deelnemende kunstenaar staan 8 afbeeldingen van hun werk en een kort cv in het computerprogramma. Uit al deze ontwerpen wordt een winnaar gekozen. Deze leerling krijgt de mogelijkheid het ontwerp in het echt uit te voeren en toe te lichten.
De expositie in Stichting C is voor iedereen geopend op zondag 16 oktober, zondag 13 november en zondag 20 november van 13.00 tot 17.00 uur. Mondriaanplein 16a, Uden. Voor scholieren en andere geïnteresseerde is het ook mogelijk om de expositie te bezoeken vanaf 17 oktober t/m 18 november op maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 en op vrijdagen van 9:00 tot 14:00. De toegang is gratis en rolstoelvriendelijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant