Afbeelding

Mark van de Veerdonk toert rond met boek

Opmerkelijk 36 keer gelezen
UDEN - 'Once upon a time in the mest', heet het boek dat Mark van de Veerdonk vandaag presenteerde. Het boek bevat 82 columns over het regionale nieuws, 82 hilarische verhalen over allerlei mensen die de Slabroekse cabaretier inspireerden tot doldwaze stukken.

[image=193496]

In een gele Eend, samen met hond Sjeng toerde Mark vandaag door Oost-Brabant om zijn boek als eerste te overhandigen aan enkele hoofdpersonen uit zijn verhalen. Met de regionale pers in zijn kielzog, kwam Mark als eerste aan bij Angela van der Ven, de vrouw die alle mannen van het Jacobusgilde naar huis schoot en koning werd.

[image=193497][image=193498]

Ook tegenover de media stond Angela haar mannetje en genoot ze van de cabaretier die praatte alsof hij een show weggaf, maar ook in zijn gewone doen rollen de grappen vlot uit zijn mond. Wel vergat hij de doos met chocoladebollen, maar Angela en haar man reden meteen Mark achterna die dus ook Hein Aldenhoven in Haps op een boek en chocoladebollen trakteerde. Wat bleek: Heins vrouw Antoinette had alle columns van Mark jarenlang bewaard en ingeplakt.

[image=193500]

[image=193501]

Mark genoot van de alle kunstwerken van Hein zoals het stukje blauwe zeil met het gat erin, boven de poort. 'Een oogje in het zeil houden', verklaarde Hein, waarna de toer verder ging nar Oijen. Mark ruilde daar zijn boek met dat van Dette van der Heijden die op haar elfde een boek schreef, en nu op haar veertiende al een tweede boek in haar handen had. Bijzonder was dat Dette's opa Has van der Heijden uit Vorstenbosch was, en die naam gebruikt Mark als naam van zijn fictieve buurman in zijn verhalen. De cabaretier staarde dan ook geboeid naar een foto van Has van der Heijden met zijn kinderen.

[image=193502]

[image=193504]

De toer eindigde in Erp bij Job Vissers die als wielrenner ooit een overwinning door de neus geboord zag worden, toen hij de verkeerde straat werd ingestuurd. Wat bleek, Job was vorig jaar nog ploeggenoot van een andere hoofdpersoon in Marks boek, Kenny van Hummel en nog boeiender vond Mark het feit dat Job inmiddels een heel ingewikkeld klinkende baan heeft.
"Ik krijg een Man bijt Hond gevoel", vertelde Mark. "We bellen aan bij mensen en krijgen allemaal bijzondere verhalen te horen."

Zie ook de Sky Line reportage.

Meer informatie over het boek in de Kliknieuwswinkel

[image=193503]

[image=193505]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant