Afbeelding

Nieuwe bus voor de Knoerissen

Carnaval 26 keer gelezen
UDEN - De Knoerissen hebben een nieuwe bus. Woensdagavond kwam de bus vanaf Texel naar het Knoerissenrijk. Met 12 extra zitplaatsen, meer staanplaatsen en pas vier jaar oud, kunnen de Knoerissen er weer minimaal tien jaar tegenaan. De komende weken wordt de bus nog eens onder handen genomen voor de uitstraling, zodat op 11-11-11 de bus officieel in gebruik kan worden genomen.

[image=193490]

Roland de Laak, voorzitter van de Knoerissen, geeft aan waarom een nieuwe bus nodig was: “De oude bus begon echt kuren te vertonen en je wilt toch veilig de weg op naar de verschillende recepties in de regio. Ook onze jeugdgroep maakt veelvuldig gebruik van de bus en die hebben nu dan ook weer een veilig vervoersmiddel.” De oude bus zal verkocht worden en neemt na tien jaar trouwe dienst afscheid. Roland: “De oude bus was echt een knoerissenhonk geworden, daar kwam je echt mee aanzetten in de regio. Dat was een herkenningspunt. Dat gaat deze bus ook weer worden. Het bordje 'Vèrkes on Tour' komt natuurlijk gewoon weer terug.”
De nieuwe bus krijgt zijn vuurdoop op 11-11-11 tijdens het feest in 't Stulpke. De Laak: ”Het 11-11 feest is voor iedereen gratis toegankelijk. Een gezellige avond met optredens van de hofkapel, een tonprater en ga zo maar door. Een echte carnavalsavond. En wat is er dan mooier om meteen de bus aan iedereen te laten zien? Daar kan carnavalsvierend Uden mee voor de dag komen.” De nieuwe bus is ook weer een echte stadsbus, maar veel zuiniger in het verbruik, heeft hogere veiligheidsstandaarden en betere voorzieningen voor chauffeur en inzittenden.

[image=193491]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant