Afbeelding

‘Ik wilde tóch naar FestyLand!’

Muziek 25 keer gelezen
VOLKEL - “Ik wilde tóch naar FestyLand”, vertelt Marianne van Beek uit Volkel. Een jaar geleden was ze hoogzwanger. “Maar ik was nog elke keer geweest, het was altijd gezellig en al mijn vrienden gingen ook dus het begon te kriebelen.”

Dus ging Marianne naar FestyLand en zag Guus Meeuwis. “Pas op het laatste moment heb ik kaartjes gekocht. Ik wilde eerst kijken of het wel ging, maar het ging heel goed. We stonden wel wat verder achteraan, waar het niet zo druk was. Maar de vriendengroep was er en ik vond het heel erg leuk.”
Ook zondag was Marianne present, met in haar buik haar zoon Ties die nu bijna één jaar is en ook met dochter Nori die drie is. “Ze vond het echt helemaal geweldig. Nori heeft wat afgedanst en rondgesjokt! Ze was boos dat we naar huis gingen en dat de volgende dag de tenten werden afgebroken. Ze ging echt ‘naar de tenten toe’. Niet naar FestyLand, nee ‘naar de tenten’. Dat maakte indruk.”

[image=193472]

De ambassadeurs van FestyLand kent Marianne persoonlijk en niet alleen omdat de BZB-leden dorpsgenoten zijn. “Op de Leijgraaf in Veghel heb ik met Bart en Dicky in de klas gezeten. Dat was heel gezellig. Ze waren een beetje de lolbroeken van de klas. Het allereerste optreden van BZB, daar was ik dus bij, want dat was de kerstviering van de school. Daar is het ontstaan en het is wel heel grappig als je ze zoveel jaren later steeds bekender ziet worden. Die kerstviering was heel erg leuk, maar ik had natuurlijk niet gedacht dat het zou uitgroeien tot een echte band. Het waren een beetje de jongens van de school, want zoveel jongens zaten er niet in de verzorgende beroepen. Met de vriendengroep gingen we daarna heel vaak naar BZB. Mijn zusje en mijn nichtje waren volgens mij de echte eerste fans van BZB. Die gingen ook naar het oefenhok!”
BZB, Paaspop, Pinkpop, Marianne was erbij, de laatste jaren natuurlijk wat minder vaak, maar FestyLand wil ze niet missen. “De sfeer, de gezelligheid, je kent zo veel mensen omdat er ook zo veel mensen uit de regio komen. Echt heel leuk dat er een FestyLand is in een klein dorp als Volkel. We kunnen er gewoon naar toe lopen.”
De vraag is natuurlijk hoe Ties zijn eerste FestyLand zal vinden. Dat komt goed, weet Marianne. “Ties is heel muzikaal. Als hij muziek hoort, gaat hij ook dansen.”
Ze lacht als ze denkt aan vorig jaar. “Guus Meeuwis vond Ties ook erg leuk, want hij was heel druk.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant