Afbeelding

Auto verliest speedboot op Udense rotonde

Column 14 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Once upon a time in the mest. Zo heet het dus. Ja, jammer van die spelfout op het eind maar verder ben ik echt trots op mijn nieuwe boekje. Het werd hoog tijd. Jaren ben ik door mijn fans (alle drie, inclusief ons moeder en twee zussen) aan mijn kop gezeurd om mijn wekelijkse columns te bundelen, en eindelijk is het dan zover. Vanaf deze week ligt het in zowat iedere Oost-Brabantse boekwinkel voor amper 15 euro, of zoiets. Het zijn welgeteld 82 verknipte commentaren geworden die je maar beter niet in één teug leegleest: ‘Huisarts belooft Geffen beterschap’, ‘Schijndelse bierbrouwer boert goed’, ‘Politie Veghel wil actieve rol bij kindermishandeling’ en ga zo maar door.

Ik heb het boekje net binnen en zou er het liefst meteen in beginnen maar helaas, eerst dit stukje nog even afschrijven. Dit wordt nummer 219. Maar het wil niet zo vlotten. Vanwege het pokkenweer. Het regent, net zoals gisteren. Het lijkt wel zomer. Op die lading boombladeren na dan. De eerste man ter wereld mag dan uit hebben gekeken naar het moment dat er eens een (vijgen)blaadje viel, maar je kunt het ook overdrijven! Ik vraag me af, waarom begint de zwaartekracht in oktober altijd zoveel harder te werken? En hoe hard zou de bliksem gaan als hij niet zou zigzaggen? Wat een zompige toestand zeg. Ons terras is helemaal onder water gelopen. Ik kan vanaf hier net zien hoe de forellen de trap omhoog nemen.

Ondertussen heb ik nog vrijwel niets op papier staan. Ik schuif mijn laptop aan de kant en pak de huis-aan-huiskrant. Ook hier is het geplens niet van de lucht. Op pagina 4 staat een aankondiging voor het Beukfeest in Vierlingsbeek met een foto van de Belgische band Gorath … tot de heupen in het water. Het artikel daarnaast geeft een verslag van een “stormachtige” discussieavond over De Bende van Oss waar regisseur André van Duren “bijna kopje onder ging”. En een bladzijde verder verliest op een Udense rotonde een auto een speedboot. Of andersom, want met dit barre weer weet je het maar nooit.
Wacht even. Als ik me goed herinner ging mijn allereerste column, vier jaar geleden, ook over het alzheimerprobleem onder Udense auto’s. Toen liet er eentje zijn caravan achter op een verkeersdrempel. Drie dagen later kwam hij in z’n uppie aan in Spanje. Althans …dat dacht ik. Wacht, ik pak mijn nieuwe boekje er even bij …. Hè jakkus, zo komt dit stukje nooit af!

Een onbegonnen weekend gewenst door


Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant