Afbeelding

Uden Noord moet toplocatie worden

Zakelijk 18 keer gelezen
UDEN – De 5-sterrenregio van Noord Oost-Brabant ondersteunt een onderzoek naar draagvlak voor samenwerking bij de opzet van Zorgpark Uden. De bedoeling is dat dit in Uden Noord verschijnt waar het nieuwe regionale ziekenhuis wordt gebouwd. Er wordt een marktverkenning uitgevoerd om het economische bestaansrecht van de plannen te onderbouwen.

[image=193448]

De vestiging van het ziekenhuis biedt een kans om een krachtige bundeling te worden van activiteiten op het gebied van gezondheidszorg. Voor de rond het nieuwe ziekenhuis geconcentreerde bedrijven en kennisinstellingen ontstaat er op het Zorgpark Uden een ideale omgeving voor innovatieve samenwerking. Dat moet op een effectieve manier voor het voetlicht gebracht worden, vindt de 5-sterrenregio. In die regio worden 5 sectoren primair ondersteund: food, health en farma, toerisme, logistiek en machinebouw. Ondernemingen, onderwijs en overheid werken hierbij samen. De 5-sterrenregio beperkt zich niet tot het financieren van projecten. Er wordt geprobeerd de verschillende netwerken in de regio met elkaar in contact te brengen en uit te bouwen tot een sterk regionaal verband. Een voorbeeld is Brainport. Het Zorgpark Uden wordt beschouwd als een van de toplocaties voor de regio. Samen met Willemspoort in ’s-Hertogenbosch, de Health Campus in Boxmeer, het Life Science Park in Oss en het Foodpark Veghel moet het een vooraanstaande rol spelen bij de verdere ontwikkeling van Food, Health & Farma in Noord Oost-Brabant.
Het initiatief voor het Zorgpark Uden komt voort uit het besef dat de zorgsector vanaf 2025 een van de belangrijkste werkgelegenheidssectoren van de regio zal zijn. Het kan eraan bijdragen dat de regio zich op dit terrein nationaal en internationaal sterker profileert.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant