Afbeelding

‘De zomer valt dit jaar in oktober’

Muziek 40 keer gelezen
VOLKEL - FestyLand is komend weekend de afsluiter zijn van het festivalseizoen. Oktober klinkt veel later dan het lijkt, weet festivaldirecteur Rien Somers. “Het weer is in principe hetzelfde als in april. Het kán hartstikke mooi zijn en in al ons enthousiasme zijn we dit jaar de slogan gaan voeren: ‘De zomer valt dit jaar in oktober’.”

[image=152703]

Voor bezoekers schijnt altijd de zon boven FestyLand, zo blijkt uit de kaartverkoop. Die ligt ver voor op vorig jaar en toen was het festival al een klapper met twintigduizend bezoekers. “FestyLand is altijd een vijfjarenplan geweest”, vertelt Rien Somers. “Vijf jaar lang alles investeren in de volgende editie, maar vorig jaar bereikten we eigenlijk al het doel waar we na vijf jaar wilden zijn.”
Om de toegenomen bezoekersaantallen van FestyLand te kunnen ontvangen is dit jaar de entree aan de Zeelandsedijk komen liggen. “De omvang van het festival is te groot is geworden, om al die mensen door Volkel te laten gaan. Parkeren is nu bij Hemelrijk. Daar is ook meer plek dan vorig jaar.”
Wat het festival zelf betreft is de mix van muziekstijlen aangevuld met sfeermakers en andere absurditeiten gehandhaafd. “We hebben een mooi, fris, up-to-date programma met acts die we al vroeg geboekt hebben, maar die afgelopen jaar aan bekendheid gewonnen hebben zoals de Handsome Poets en Chef’Special. Toch, de totaalsfeer, de beleving blijft het belangrijkste, daar gaat FestyLand om én het moet betaalbaar zijn. Als je ziet wat er drie dagen voor 45 euro geboden wordt, dat is nog geen twee kwartjes per act!”

Zie ook www.festyland.nl

[image=77325]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant