Afbeelding

Kunstenaar Henk Biesterbos overleden

Kunst en cultuur 90 keer gelezen
UDEN - Geheel onverwacht is zondag 9 oktober beeldend kunstenaar Henk Biesterbos op 60 jarige leeftijd overleden. Biesterbos was een veelzijdig talent dat zich in diverse disciplines manifesteerde, zowel ruimtelijk als op het platte vlak.

[image=193375]

Hij volgde zijn beroepsopleiding aan de Koninklijke Akademie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.Henk exposeerde voornamelijk in eigen land, maar daarbuiten ook in België, Spanje, Bosnië, Duitsland en Polen. Een van zijn monumentale werken is blijvend te zien op het Europaplein in Schijndel.
Naast zijn werk als beeldend kunstenaar was Biesterbos een getalenteerd en inspirerend drummer. Hij speelde in diverse rock- en bluesbands en was actief in experimentele muziek. Onlangs speelde hij nog op het John Cage festival in het Glaspaleis Schunck te Heerlen.
De laatste maanden was hij intensief bezig met de organisatie van het internationale PNEM SoundArtFestival op 5 en 6 November in Uden.
Daarnaast was hij ook ’n zeer gewaardeerd lid van Kunstgroep de Compagnie uit Veghel en was hij betrokken bij de organisatie van het Slokdarmfestival.
Schilderijen van Henk Biesterbos zijn in oktober en november postuum te zien tijdens de expositie van Udense kunstenaars in de ruimte van stichting C aan het Mondriaanplein in Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant