Afbeelding

Laatste vieringen in Kruisherenkapel

Religie 35 keer gelezen
UDEN - In de Kruisherenkapel vinden in het weekend van 15 en 16 oktober de voorlopig laatste vieringen plaats. Zowel het klooster als de kapel worden verbouwd. In het klooster worden 18 appartementen gerealiseerd. De kapel wordt aangepast om deze geschikt te maken voor meer doeleinden. De sfeer die de kapel uitstraalt, blijft hetzelfde. De verbouwing van het klooster gaat anderhalf jaar duren, die van de kapel vier maanden.

[image=193249]

De laatste viering op 16 oktober om 10.00 uur staat in het teken van de opbouw van een nieuwe plek en gemeenschap. Het thema is 'Bouwen aan een plek met God'. Mistral zingt in deze viering. Aan het eind van de viering wordt O.L. Vrouw ter Linde overgebracht naar de Petruskerk in verband met de viering van het triduüm en hoogfeest. In die week kan men in de Petruskerk een kaarsje opsteken bij O.L.Vrouw ter Linde, dagelijks van 9.00 tot 18.40 uur.
In het weekend van 22/23 oktober zijn er, vanwege de viering van het Triduum en het hoogfeest van O.L.V.ter Linde in de Petruskerk, geen vieringen in of rond de Kruisherenkapel. Na het hoogfeest op 23 oktober krijgt zij een plek in het Stiltecentrum van verzorgingshuis St. Jan, waar iedereen dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur een kaarsje kan opsteken. Vanaf de hoofdingang wijzen bordjes de weg. Uitgebreide informatie is te vinden op www.kruisherenuden.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant