Afbeelding

Ramen gemeentehuis Uden minder vaak gewassen

Column 15 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165263]

Ik begin deze week met een vluchtige blik in de gemeentelijke portemonneetjes.

Uden: De gemeente heeft zojuist haar bezuinigingen bekend gemaakt. Om zelf ook een duit uit het zakje te doen, heeft zij besloten om de ramen van het gemeentehuis wat minder vaak te laten wassen. Op de begroting staat daar 8.534 euro voor ingetekend. Wat een ongelofelijk bedrag?! Ik weet dat alcohol reinigt maar in Uden hebben ze dus de ramen al die tijd met cognac gewassen.

Cuijk: De gemeente heeft laten weten dat alle groots aangekondigde plannen voor de Homburg Campus per direct weer door de vleesmolen kunnen. “Slager, mag het een onsje minder wezen?”

Maasdonk: De gemeente gaat dan toch eindelijk samen met Bernheze. Boze tongen beweren dat ze daarmee het grote geld achterna gaan. En dat klopt. De Maasdonkse multimiljonair Ruud van Nistelrooy is namelijk jaren geleden al naar Bernheze verhuisd. Weet je, toen Ruud nog bij Real Madrid voetbalde, verdiende hij 1235 euro …per uur! Dan baal je als de klok een uur vooruit wordt gezet!

Algemene conclusie: het zijn Griekse toestanden hier in Oost-Brabant. We moeten allemaal de tering naar de nering zetten. Kranten kunnen nog alleen gered worden als het wc-papier wordt afgeschaft, in ziekenhuizen rijden ze patiënten met hoge koorts door de zalen om op de stookkosten te besparen, en bij ons op Slabroek woont zelfs een familie die hebben zo weinig geld, hun kinderen zijn gemaakt in Taiwan. En aan de banken heb je niks. Nee, een bank is tegenwoordig een instelling waar je alleen geld krijgt, als je kunt bewijzen dat je het NIET nodig hebt. En niemand heeft de oplossing. Economen buitelen over elkaar heen, de een beweert dit, de ander verkondigt dat, en ze hebben allebei ongelijk. Ik zeg altijd, een econoom is iemand die 100 standjes kent, maar geen meisje. Nee, ik heb eigenlijk maar één tip voor iedereen die door de crisis onderuit is gehaald. Wil je geld besparen, vergeet dan van wie je het geleend hebt. En verder veul sterkte allemaal.

Eindig ik met één belangrijk tegengeluid:

Oss: De gemeente verstrekt Omroep Maasland een extra subsidie van 100.000 euro. Een gat dat was ontstaan omdat een plaats op de advertentieafdeling vacant was. Ik weet niet wie daar voorheen zat, maar die moet gedacht hebben: “Tjonge jonge, ik kan een ton per jaar binnenhalen, ik begin lekker voor mezelf!” Kijk, zo kan ’t ook.

Een geldverslindend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant