Afbeelding

‘Dit willen mensen hun dier niet onthouden’

Opmerkelijk 47 keer gelezen
VEGHEL – De dierenzegening tijdens Dierendag vanmiddag in de tuin bij de pastorie van de Lambertuskerk is goed bezocht. “Ik ben nu al erg tevreden met de goede opkomst en we zijn nog maar een half uur bezig”, aldus diaken Van Bemmel.

[image=193044]

In de tuin stonden onder meer honden, katten, cavia’s en een pony te wachten tot Van Bemmel langskwam om hen te besprenkelen met wijwater. Begeleid met de woorden, in de naam van de Vader, Zoon en de Heilige Geest, Amen, werd de zegening voltrokken. Na drie kwartier zat Van Bemmel al aan ongeveer veertig dieren. “De meeste mensen willen het dier dit toch niet onthouden. Mensen beleven erg veel plezier aan hun dieren, maar andersom natuurlijk ook. Daarnaast krijgen we ook veel aandacht hier, daar komen ook mensen op af”, vertelt de diaken.
Dorien Schoenmakers kwam met haar dochter Quinn langs om hun pony, Jolight te zegenen. “Jolight is al twintig jaar en heeft last van blessures bij de paardensport. We hopen dat hij daar na de zegening minder last van heeft en nog lang gezond blijft.”
Betsie van der Sangen heeft haar hond Midgy ook laten zegenen. “Drie maanden geleden is mijn vorige hond overleden. Deze is nu acht weken oud en ik hoop zo dat ze lang gezond blijft. Dat ik katholiek ben speelt ook een rol.”
De 12-jarige Lex Kerkhof kwam met zijn poesje Loemi ook op de zegening af. “Ik woon hier vlakbij en zag veel mensen dus toen ben ik even komen kijken. Loemi is de enige van vier jonkies die we houden. Ik hoop dat we nog lang plezier van hem hebben.”
Bij de zegening was een cameraploeg van SBS6 aanwezig. Het resultaat is vanavond te zien in de late editie van Hart van Nederland.

[image=193045]

[image=193047]

[image=193048]

[image=193049]

[image=193050]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant