Afbeelding

‘Gemeente blijft van ons atletiekstadion af’

Sport 16 keer gelezen
UDEN – Het bestuur van Atletiekvereniging De Keien is het zat. In een brief aan burgemeester, wethouders en de raad laat de club weten gefrustreerd te zijn en het niet langer meer aan te kunnen zien. “We willen antwoord op het voorstel dat wij hebben ingediend voor het beheer van onze sportaccommodatie. In afwachting daarvan nemen wij aan geen enkel overleg meer deel. Ondertussen dendert de –nieuwe structuurtrein- door en krijgen wij het idee dat er niet naar ons geluisterd wordt. Wij maken ons ernstige zorgen.”

[image=192524]

Aanleiding voor de brief is het voornemen van de gemeente om buitensportvoorzieningen zelf te gaan beheren, met behoud van zelfwerkzaamheid van de club. Kosten van onderhoud en vervanging worden betaald uit de huuropbrengst. Daar tegenover staat dat de verenigingen een accommodatiesubsidie krijgen. Maar, De Keien zijn geprivatiseerd en willen dat blijven. Het bestuur heeft totaal geen behoefte om in de voorgestelde structuur van de gemeente te stappen en heeft, zoals onlangs ook de hockeyclub, grote problemen met de traagheid van het proces en de gebrekkige communicatie.
“De gemeente zegt ‘wij willen jullie huis, dat wordt van ons en jullie gaan huren’. Wij zeggen al anderhalf jaar ‘om de dooie donder niet’. De gemeente blijft van onze accommodatie af. Vanaf 2000 is er geen onderhoud uitgevoerd aan onderdelen van ons complex waar de gemeente eigenaar van is. Het dak, paviljoen, grasveld, tribune, garageboxen en de licht- en geluidmasten zijn er slecht aan toe.”De club heeft al jaren flinke investeringen gedaan die niet vergoed worden, schrijft het bestuur. “We hebben ons tot op heden opgesteld als gentleman, maar dat blijkt wel erg eenzijdig te zijn. Er is inmiddels een achterstand van ruim 2,5 ton. Dat moet de gemeente ons betalen en dan hebben we het nog niet over achterstallig onderhoud. Dit kan niet langer meer.”

Boodschap
Ondertussen krijgt het bestuur blijkbaar mailtjes van ambtenaren. “Er wordt gevraagd om uiterlijk 23 september 2011 een reactie te geven op het besluit om per 1 januari 2013 in te stappen in de nieuwe structuur. Volgens ons is de boodschap nog steeds niet binnen gekomen. Het college komt afspraken niet na. We hebben van de wethouder sinds februari 2010 niks meer gehoord.”
De Keien stellen aan het college voor om alvast een flink bedrag te reserveren op de begroting. "Als de nodige investeringen dan zijn gedaan voor onderhoud, zijn wij bereid om al het toekomstige onderhoud voor onze rekening te nemen. Dan stellen wij voor dat de gemeente dat afkoopt voor een vast jaarlijks bedrag (dat berekend is in ons voorstel), en gaan wij het zelf regelen. Dan zorgen wij voor onderhoud, noodzakelijke investeringen en vervangingsinvesteringen in de toekomst. De gemeente kan dan trots blijven op dat prachtige atletiekstadion waar vele nationale en internationale atleten hun prestaties aan de hele wereld laten zien.”

[image=192523]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant