Afbeelding

Zilveren insigne voor Piet de Groot

Kunst en cultuur 55 keer gelezen
ZEELAND Piet de Groot uit Zeeland heeft zondagmiddag de verguld zilveren insigne van de FKM, de federatie van katholieke muziekgezelschappen in Nederland gekregen. Hij kreeg die vanwege zijn 40-jarig jubileum als slagwerker bij harmonie Zeelandia. Burgemeester Willy Doorn spelde hem de onderscheiding op.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens het Landerdconcert in de grote zaal van Het Witte Huis in Zeeland. De muziekverenigingen van Schaijk, Reek en Zeeland verzorgden met ieder eigen optredens een bijzonder geslaagde muzikale middag. Piet de Groot is grote tromslager bij de harmonie. Hij was jarenlang bestuurslid van Zeelandia en speelde bij de boerenkapel, later de hofkapel. De Zeelandia-muzikant werd tijdens de huldiging geprezen om zijn inzet voor de vereniging. Zijn vrouw Bep werd in de huldiging betrokken. Zij kreeg een bos bloemen, voor de jubilaris waren er verder nog een officiële oorkonde en een cadeau in de vorm van een herinneringsplaquette.
Het concert zelf werd ondanks het fraaie herfstweer goed bezocht. Achtereenvolgens traden op de fanfare Concordia uit Schaijk, harmonie Semper Crescendo uit Reek en de harmonie en de slagwerkgroepen van Zeelandia.

[image=192472]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant