Afbeelding

Start techniekproject voor basisscholen

Onderwijs 18 keer gelezen
UDEN - Op basisschool St. Jozef is maandagmiddag aan leerlingen van groep 8 van juffrouw Minouche de Ten Tech box uitgereikt door Frans Zeegers - techniekcoördinator van het SKOGU - en Inèz van Tienoven van de Udense bibliotheek. De inhoud van de doos bestaat uit inspirerend materiaal voor een werkstuk.

[image=192034]

Elk jaar wordt er in dit kader voor de groepen 8 een techniekwedstrijd en techniekmiddag in de bibliotheek georganiseerd. Dit jaar is gekozen voor Ten Tech; de tien techniek thema’s die afgelopen 10 jaar gebruikt zijn. KwaliTech, MusiTech, BrainTech, RoboTech, BodyTech, Art Tech enzovoorts. Spelende kinderen zijn vaak de ontdekkers en ontwikkelaars van nieuwe technieken. Vandaar dit jaar de verzamelnaam TEN=TECH: het maken van een mooi project in de keuze van de eerder genoemde thema’s. Het materiaal in de box heeft betrekking op het maken van een chemisch proef in het kader van het ‘Jaar van de chemie’
De organisatie is in handen van Techniek =Troef. Elke woensdagmiddag in de maand november is deze techniekmiddag voor basisscholen in de plaatselijke bibliotheken van Veghel. Oss, Schijndel en Uden.
Alle boxen zijn naar de scholen en er is ruimschoots de tijd om een werkstuk te maken vóór 9 november, wanneer de Techniekmiddag in Uden plaatsvindt. Het werkstuk moet op maandag 7 november worden ingeleverd en wordt door een deskundige jury beoordeeld. Zoals elk jaar zijn er mooie techniekprijzen te winnen voor de school.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant