Afbeelding

'Dansschool Amigo als één grote familie’

Kunst en cultuur 130 keer gelezen
UDEN - Nee, ze heeft geen familielid dat cursist is. Sjan van de Wetering vindt het gewoon heel leuk om vrijwilliger te zijn bij Dansschool Amigo, de dansschool voor mensen met een beperking. “Het is zelfs verslavend. Onze vrijwilligers stoppen er nooit mee.” Volgende week start weer een nieuw cursusjaar en wie wil, kan meedoen!

[image=172368]

Dertig leden telt Dansschool Amigo en ongeveer even zoveel vrijwilligers, want ieder lid danst met een vrijwilliger. Het is een verrijking voor allebei, dus is het goed dat Dansschool Amigo wat meer bekendheid krijgt, vindt secretaris Sjan van de Wetering. “Leden die bij ons dansen, stappen in het dagelijkse leven makkelijker op iemand af om te vragen of ze met hen willen dansen.” Ze lacht. “Ze vinden het dan wel raar als iemand ‘nee’ zegt.”
Het is die gereserveerdheid die vrijwilligers op hun beurt weer verliezen dankzij de wekelijkse dansavonden. “Je leert om mensen makkelijker te nemen zoals ze zijn. Je gaat meer open staan naar andere mensen. Onze leden zien Dansschool Amigo zelfs als één grote familie.”

[image=172364]

Het mag dan heel gezellig zijn bij Dansschool Amigo, zeker tijdens de Sinterklaasviering of de jaarlijkse playbackshow, maar er moet ook flink gedanst worden. Want aan het eind van het jaar moet er afgedanst worden, voor brons, zilver, goud of topklasse. Een jury beoordeelt de cursisten die met wisselende danspartners een prestatie neer moeten zetten. “Dat is even spannend, maar daarna volgt nog het slotbal. We hebben ook een nationale dansdag waar we met acht scholen bij elkaar komen. Dan vliegen ze elkaar om de nek, zo blij dat ze elkaar weer zien.”
Dansschool Amigo is goed voor de sociale contacten van de cursisten én natuurlijk goed voor hun lichaam door het vele bewegen. Hetzelfde geldt voor de vrijwilligers die geholpen worden als bij binnenkomst het dansniveau wat opgekrikt moet worden. Maar daarna begint de verslaving, weet Sjan. “De cursisten kijken naar de dansavonden uit, en dat geldt ook voor de vrijwilligers.”

Dansschool Amigo bestaat in maart 12,5 jaar. Op maandag en dinsdag wordt gedanst in De Kom In in Uden. Meer weten, bel Sjan van de Wetering, 06-10023364 of kijk op www.dansschoolamigo.nl.[/i]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant