Afbeelding

Architectuurroute in Uden

Onderwijs 80 keer gelezen
UDEN - 23 vwo-leerlingen kregen donderdagochtend uit handen van Lamber Mickers de eerste ‘Architectuurroute Uden’ uitgereikt. De architectuurroute is ontwikkeld door de Udense architecten Lamber Mickers en Harrie van Schijndel.

[image=191615]

De route wordt over ongeveer een half jaar via de plaatselijke VVV-kantoren en bibliotheken aangeboden aan het publiek. Speciaal voor leerlingen in Uden is de route omgewerkt naar verschillende versies voor primair en voortgezet onderwijs, in opdracht van Stichting C, in het kader van de combifunctie cultuur. De 23 leerlingen van het Udens College (vwo 6) gingen donderdagochtend, na een inleiding van Lambert Mickers de route zelfstandig afleggen in het kader van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming.
De totale route gaat 3 uren duren, per fiets of scootmobiel. De Architectuurroute Uden bestaat uit twee delen: de historische route en de Hedendaagse Route.
“Al jaren fiets ik door Uden en besef ik telkens dat ik zo weinig weet van de bijzondere gebouwen in Uden. Terwijl ik als architect al anders en nauwkeuriger kijk dan de meeste inwoners van Uden. En hoe kun je van je woonplaats houden en er zorg voor dragen als je er niets van weet? Dus heb ik contact gezocht met Adriaan Sanders van Heemkundekring Uden en met collega-architect Harrie van Schijndel, ook lid van de monumentencommissie Uden. Ik kom te weten dat Uden, Volkel en Odiliapeel 17 Rijksmonumenten en 49 Gemeentelijke monumenten bezitten. Ook blijkt het Udens College al jaren te verlangen naar een architectuurroute in Uden, voor haar studenten. De docenten CKV hebben de Architectuurroute Uden – die voor het publiek feitelijk uitgebreider is – ingekort tot een aantrekkelijke route met slimme vragen en veel leermomenten”, aldus Lamber Mickers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant