Afbeelding

Eindelijk een nierdonor voor Annet

Gezondheid 113 keer gelezen
UDEN – De Udense vwo-scholiere Annet Nieuwenhoven en haar ouders Anja en René deden in december vorig jaar een opzienbarende oproep in onder meer het Udens Weekblad, Kliknieuws en zelfs bij het SBS6-programma Hart van Nederland. Ze zochten een nierdonor voor de 14-jarige Annet, die aan een ernstige bloedziekte lijdt. Liefst 150 mensen meldden zich om een nier af te staan aan Annet. En afgelopen week kreeg de tiener goed nieuws, nét voor de collecteweek van de Nierstichting. Er is een goede match gevonden en binnen drie tot vijf maanden krijgt ze een nieuwe nier.

[image=191574]

“Nee, ik ken de donor niet. Die blijft anoniem, geloof ik. Ik zou hem of haar wel graag willen ontmoeten. Gewoon omdat ik erg nieuwsgierig ben, maar natuurlijk ook om te bedanken”, vertelt Annet Nieuwenhoven. Vorige week kreeg ze goed nieuws van haar behandelend arts van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. “Ze hadden een geschikte donor gevonden. Een levende natuurlijk, want een dode laten ze geen drie maanden liggen”, grapt Annet. Bij levende donoren gaat het in 90 procent van de gevallen om familie. Dat is bij Annet onmogelijk, omdat haar bloedziekte, Atypische HUS, erfelijk is.
Toen Annet het goede nieuws kreeg, reageerde ze verbaasd. “Ik dacht, nu al? Een gat in de lucht springen deed ik pas later. En ik heb het met mijn vriendinnen gevierd. We hebben samen taart gegeten.”

[image=191575][image=191576]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant