Afbeelding

'Moordliederen' op Osse cd

Muziek 191 keer gelezen
OSS – Oss krijgt de komende tijd landelijke bekendheid door de speelfilm De Bende van Oss. Ongeveer tegelijkertijd brengen historicus Leo Hoeks en cultuurwetenschapper Gerard Rooijakkers het boek ‘De Bende van Oss: Sabel tegen mes’ uit. Het kan niet op, want er is ook een cd over Oss op de markt gekomen. Producer Rene van Rooij is erg trots op ‘Loat ze mar komme’ met ‘Ossche moord en feestliederen’. "Er staan nummers met hitpotentie op."

Rene van Rooij heeft zich zeker twee tot drie maanden bezig gehouden met de totstandkoming van de cd. "Het heeft veel voeten in de aarde gehad. Nu is hij helemaal klaar en mogen we tevreden zijn." Het idee voor een Osse cd ontstond bij Van Rooij al een jaar geleden. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt toen de Ossenaar werd uitgenodigd door de uitgever van het boek ‘De Bende van Oss: Sabel tegen mes’. "Aan tafel werden we het eens over een cd en ik wilde graag meewerken. Het was in eerste instantie de bedoeling om samen met het boek uit te komen, maar daar is vanaf gezien. De cd is nu verkrijgbaar via http://www.uitgeverijveerhuis.nl."

[image=191518]

Artiesten
Op de cd zijn vijftien liedjes over Oss te luisteren. Er staan originele moordliederen (zoals de moord in Herpen) op, maar ook wat nieuwere nummers over de stad. Bij de cd zit verder een geïllustreerd boekje met achtergrondinformatie. Van Rooij is op het album te horen met ‘zijn bands’ Pap & Pudding en WC Experience, maar meer artiesten hebben medewerking verleend. Zo staan onder andere De Revuo’s, Roel Jongenelen en Roland Verstappen er met een liedje op. De rapgroep Donker Oss maakte twee singles. Van Rooij: "Ze hebben geschiedenisles van Leo Hoeks gehad. De liedjes zijn ontzettend goed gelukt. Het is de geschiedenis van Oss in een notendop." Een clip van een van de liedjes is hier te zien. Ook ‘tattoo Jos Ploegmakers’ maakte een liedje. “En ik kan verklappen dat we een erg verrassend slotnummer hebben”, lacht Van Rooij. “Al met al hebben we er een erg leuke cd van gemaakt. De mensen uit Oss zullen het zeker gaan waarderen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant