Afbeelding

'Natuurlijk wil ik graag naar de Spelen'

Sport 41 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Emilie Mol (22), die tot haar veertiende bij HTC in Son hockeyde, maakte anderhalve week geleden na anderhalf jaar blessureleed haar rentree bij Den Bosch. Nu staat ze na acht jaar, voor het eerst sinds haar tijd bij HTC, weer samen met haar zus Sabine op het veld.

[image=191482]

“Ik sta sinds 4 augustus weer op het veld voor trainingen en oefenwedstrijden, maar anderhalve week geleden maakte ik echt mijn rentree.” Mol kampte langdurig met een knieblessure. “Mijn voorste kruisband was afgescheurd. Daar kwam mijn meniscus en buitenband bij. Het duurder langer dan in eerste instantie werd verwacht, maar bang voor mijn loopbaan ben ik nooit geweest.” De loopbaan van Emilie kwam al jaren eerder dan die van zus Sabine in een stroomversnelling toen ze op haar veertiende vertrok naar Den Bosch. “Ik heb meteen voor een topclub gekozen. Sabine speelde wel Hoofdklasse met Push, maar kwam op den duur in de overgangsklasse terecht. Ik had nooit verwacht dat we weer samen zouden spelen.” De zussen lijken veel op elkaar. “Veel teamgenootjes moeten soms wel goed kijken welke Mol het is. Ze zeggen dat we zo op elkaar lijken. We voelen elkaar ook goed aan. Maar er zijn op het veld wel verschillen: ik speel op het middenveld, zij in de aanval. Sabine is meer een echte spits met een versnelling. Ik ben vooral een spelverdeler.”

Oranje
Deze week start het driedaagse trainingskamp van het Nederlands team op Papendal. Mol is net als haar zus wel geselecteerd, maar sluit pas later aan bij Oranje. “Na overleg heb ik besloten daar nog even mee te wachten. Op Papendal trainen zij veel op kracht. Ik heb lang niet gehockeyd en moet eerst maar lekker spelen. Als dat goed gaat, ga ik ook weer volledig intern meetrainen.” Het feit dat ze nu alweer tot de selectie behoort, doet haar wel goed. “Fijn dat de bonscoach vertrouwen in mij blijft houden.” Ook met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar is het een goed teken. “Natuurlijk zou ik echt heel graag mee willen. Maar de competitie is net begonnen, ik moet eerst hard blijven werken om bij de selectie te blijven. Als ik mijn oude niveau weer haal, heb ik wel een kansje op een plaats in de Olympische selectie.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant