Afbeelding

Euforie over Vorstengraf Maashorst

Column 41 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Wat denk je als je de kop “Veghelse kermis deels verregend” ziet staan. Verslik je je dan prompt in je ham-kaas croissant? Val je van verbazing achterover de salontafel doormidden? Nee, natuurlijk niet. In september regent het nou eenmaal altijd, dus zo gek waren die Veghelse plensbuien ook weer niet. Nog eentje: “Organisatie Zillandse BBQ dik tevreden”. Ook geen verrassing, toch? Bij een vreetfestijn is de organisatie altijd dik – voor de volgende Sambeekse Schransavond voor Sri Lanka overweegt café de Gouden Leeuw om schokbrekers op het toilet te monteren – en na afloop zijn ze doorgaans ook enorm tevreden. Maakt niet uit, al was achteraf die geweldige breakdancer een man met epilepsie en bleek de enorme toeloop te zijn veroorzaakt door een wegomlegging en koopzondag verderop.

Ik ben niet van gisteren. Bosnië Herzegovina is geen Russisch lingerie model, als ik buslijn 58 mis, dan neem ik niet meteen twee keer lijn 29 en ik heb ook geen kelder onder mijn huis laten bouwen om dieper te kunnen nadenken. Nee, ik heb gewoon een redelijk stel hersenen en als ik deze weekkrant lees, ben ik ook gewend die geleiachtige massa in mijn bovenkamer te gebruiken. Als de Osse varkensboer Ad van Duijnhoven beweert dat zijn fokzeugen geil worden van muziek van Jan Smit, denk ik, nou én, onze kat wordt ook opgewonden van Volendamse muziek (vooral van die palingsound van The Cats). En dat FC Oss, tot voor kort nog het lelijke eendje van de eerste divisie, ineens de sterren van de hemel speelt, verbaast me ook nauwelijks. Nee, de spelers krijgen het minimumjeugdloon betaald van 822 euro in de maand, en kijk naar Pele, Ronaldo en Maradonna, van armoede ga je nou eenmaal fantastisch voetballen. Het zou me niet verbazen als FC Oss, als eerste club onderbetaald voetbal, na dit seizoen gaat promoveren!

Dat bericht over dat gevonden enkelbotje van die prehistorische vorst bij ons in de Maashorst had datzelfde ‘Nou-én?’gehalte. Ga nou ‘s langs de Slabroekseweg graven, op het oude voetbalveld van OKB (Op Klompen Begonnen), ik weet zeker dat je een hele kruiwagen aan enkelgewrichten, gescheurde meniscussen en botsplinters vindt. Bij ons op Slabroek hebben we trouwens iedere winter vorst in de grond, niks bijzonders. Wat me nog het meest steekt is dat de heren bestuurders er, om toeristen te trekken, weer zo’n commercieel aantrekkelijke naam aan hebben gegeven:. Hoezo ‘de Prinses van de Maashorst’? Het was gewoon een Sloerie uit Slabroek. Zand erover.
Een niet al te opzienbarend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant