Afbeelding

Oploo’s gilde ware zilverdelvers

Sport 43 keer gelezen
OPLOO – Tijdens het zondag in Oploo gehouden Federatietoernooi voor Noord-Brabant heeft het plaatselijke gilde Sint Matthias zijn favorietenrol waargemaakt. Tot zijn eigen verrassing hielden het gilde zes zilveren schilden in eigen huis, waarvan vier keer voor de eerste prijs.

Dat de Oploose vendeliers in de prijzen zouden vallen tijdens deze Brabantse titelstrijd, dat hadden insiders al vooraf voorspeld. En zo veroverden Ruud van den Hoogenhoff de eerste en Marc Ermers de tweede prijs in de klasse A. Deze beiden vormden samen met Barry van de Vorst, Mat Ermers en Bas de Rijck de groep, die onder de wieken van de windmolen de hoofdprijs voor zich opeiste.

[image=191005]

Tamboers
Ook de Oploose tamboers ontpopten zich in eigen huis als zilverdelvers. Theo Heijligers veroverde de eerste plaats in de seniorenklasse E, Jan van Riet jr. in de seniorenklasse C. En bij de groepen senioren A sleepte het Oploose gilde een tweede prijs in de wacht.
Onder de 260 deelnemers waren ook leden van andere regionale gilden, maar buiten die van Oploo en Beugen vielen ze buiten de prijzen. Bij de 50-plus vendeliers ging de tweede prijs naar Lambert Essers van het gilde uit Beugen. Bij de jeugdgroepen was de derde prijs voor het Beugense gilde.

Voorschot
Het Federatietoernooi werd gehouden in het unieke en sfeerrijke decor de wind- en watermolens in Oploo, een ‘schôn dörp’ sprak de voorzitter van de vendeljury. Behalve voor de gekozen locatie kreeg het Matthiasgilde ook veel complimenten voor de organisatie die zo een meer dan geslaagd voorschot was voor de Kringgildendag die in 2012 in Oploo wordt gehouden.




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant