Afbeelding

Hans van Breukelen naar Prinses Irene

Column 78 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.
[image=165263]

Ben je de feestavond in het alzheimercafé totaal vergeten, ga je constant op iets antieks zitten (namelijk je kont) of draag je inmiddels foto’s van je kleinkinderen op de plek waar vroeger nog je geld zat, wanhoop dan niet. Omroep Max heeft gelijk: oud zijn kán best leuk zijn, maar je moet er zelf wel wat van maken. Als mijn tante Grada zich eenzaam voelt, zet ze haar gehoorapparaat aan. Dat ding piept dan zo hard dat haar huis binnen de kortste keren vol vleermuizen zit. Ze heeft ook inmiddels zo’n liftstoeltje bij de trap. Ik vroeg haar laatst of ze dat ding wel nodig had. Antwoordde ze: “nee, niet echt, maar het is wel handig na 8 borreltjes.” Grada heeft zelfs een nieuw baantje, als sportmasseur bij Hapse boys. De spits van het eerste was laatst binnen een minuut van zijn kramp af. Ongelofelijk wat mijn tante kan, met haar parkinson. Hoezo, te oud?

Op woensdag 31 augustus sloot de transferperiode maar toch haalde voetbalclub Prinses Irene uit Nistelrode deze week nog een bejaarde topkeeper in huis. Kliknieuws.nl had de scoop: ‘Hans van Breukelen naar Prinses Irene.’ De ex-international zal pas 23 september aan de sponsoren worden voorgesteld. Tijd genoeg om de drempels uit de kleedkamers te halen en de defibrillator op wieltjes te monteren zodat hij straks met de keeper mee kan rouleren, na de pauze. Het eerste elftal van Prinses Irene was op het eerste speelweekend overigens vrij. Daar waren ze niet rouwig om. Bij concurrent het Osse Ruwaard was er in de eerste helft zoveel regen gevallen dat men in de pauze overwoog om in de middencirkel rijst te gaan verbouwen. Bij een andere derde klasser Berghem Sport werd een veelbesproken transfer op het laatste moment afgeblazen. Daar was mijn neef Michiel bijna naar NEC gegaan, maar ik heb zijn moeder ervan kunnen overtuigen om te wachten tot hij 8 jaar is.

En denk nou niet dat ik hiermee alle hoogtepunten van het amateurvoetbal in onze regio heb besproken. Nee, dat zou onbegonnen werk zijn. Hier volgt een kleine greep uit de daverende koppen van afgelopen maandag:
Burgemeester Adema geeft in Erp niet te missen voorzet
Bernheze: plan Terweer keihard onderuit geschoffeld
Varkensboeren in Boekel á la Cruijff in de aanval
En dat is enkel de vangst van de eerste speeldag. En zo komen er nog 23 wedstrijddagen. Oooh, ik voel de schrijfkramp al opkomen. Waar heb ik het telefoonnummer van tante Grada?

Een doelpuntrijk weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant