Afbeelding

'Oog voor Oost' feestelijk afgesloten

Kunst en cultuur 46 keer gelezen
UDEN - Het kunstproject 'Oog voor Oost' in de wijken Raam, Melle en Hoeven is zaterdagmiddag feestelijk afgesloten. Bij het Udens College op Schepenhoek presenteerden de vijf kunstenaars hun projecten die ze met hulp van bewoners in de wijken hebben gerealiseerd. Marc Isphording ontwierp de verbindingspanelen waarmee een soort kunstroute is ontstaan. Wethouder Marcel Delhez onthulde de panelen samen met het 'Vrouwtje van Hoeven'.

[image=190189]

‘Oog voor Oost’ is een kunstproject van en voor bewoners. Vivaan heeft op vijf verschillende locaties bewoners(groepen) uitgenodigd om een werkgroep te vormen en een idee te bedenken dat iets over hun buurt of wijk vertelt. Deelnemers waren de bewoners uit de Wijsthoek, de bewonerscommissie en bewoners van Dichterbij op Sieberg, bewoners en buurtverenigingen in de wijk Hoeven, kinderen van de buitenschoolse opvang Kiobra in Melle en leerlingen uit groep 8 van basisschool de Springplank in de wijk Raam.
De vijf werkgroepen hebben met ondersteuning van de kunstenaars Ine van Grinsven (Hoeven), Nathalie Abbing (Raam), Genoveef Lukassen (Wijshoek), Nelleke Kennis (Sieberg), fotograaf Rob van Berkel (Melle) en Marc Isphording (verbinding) hun idee uitgewerkt en uitgevoerd in de buurten en wijken in het gebied Oost.
Het resultaat is dat Sieberg, Raam, Hoeven, Melle en Wijsthoek zijn opgefleurd en verfraaid met mooie kunstzinnige objecten. Op iedere locatie is een informatiebord geplaatst waarop te zien en te lezen is, wat er gemaakt is en wat het idee erachter is. De verbinding tussen de vijf objecten wordt duidelijk gemaakt door een plattegrond met hierop een aanduiding waar de andere projecten te vinden zijn.

[image=190190][image=190191]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant