Afbeelding

Weekend van het Varken in Odiliapeel

Opmerkelijk 76 keer gelezen
ODILIAPEEL – Tijdens het Weekend van het Varken is iedereen welkom op het moderne varkensbedrijf van Mark en Mariëlle van Dijk aan de Oudedijk 129 in Odiliapeel. Zaterdag 10 en zondag 11 september van 10.00 uur tot 17.00 uur is te zien hoe varkens in Nederland leven en er is een ‘Piggy’s got Talent show’

Meerdere varkenshouders zijn aanwezig om vragen te beantwoorden zoals: waarom varkens in een speciaal kraamhok liggen als ze biggetjes krijgen? Of wat ze eten? Tijdens de open dagen is er ook een speciale bedrijfsfilm te bekijken over de varkenshouderij.
Voor kinderen is er van alles te doen: biggetjes knuffelen, schilderen, snuitje-schieten, ponyrijden, schminken en trampoline springen. De kinderen van Mark en Mariëlle van Dijk hebben special voor het weekend van het varken een ‘Piggy’s got Talent show’ opgezet. Biggetjes springen door hoepels, over strobalen en vertonen allerlei andere kunstjes. Ze willen daarmee laten zien dat varkenshouders van hun dieren houden en er graag goed voor zorgen. Bezoekers kunnen verder genieten van een lekker stukje varkensvlees en een drankje op het terras.
Er is bovendien ook een prijs te winnen. Op de basisscholen worden kaartjes uitgedeeld om je vraag te stellen aan de varkenshouder. Degene die de leukste vraag stelt aan de varkenshouder, wint een prijs die De Heus Voeders beschikbaar stelt.

[image=190070]

Kijk op www.petersvandijk.nl voor meer informatie. Wie bovendien de mooiste foto van een bezoek aan een varkensstal op Twitter zet met de hashtag #WvhV, wordt volger van @stap_indestal en maakt kans op één van drie professionele fotoshoots voor het hele gezin!

Op www.stapindestal.nl staan alle locaties die op 10 en 11 september deelnemen aan het Weekend van het Varken. Het weekend wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door de Stichting Varkens in Zicht om de moderne varkenshouderij voor iedereen toegankelijk en inzichtelijk te maken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant