Afbeelding

Tennisster Liv Geurts stoomt top 40 binnen

Sport 372 keer gelezen
UDEN - De 17-jarige Liv Geurts uit Uden is er afgelopen week in geslaagd het Eindhovense 3.000,- euro A toernooi te winnen in zowel de single als in de dubbel. Een prestatie van formaat , die haar de nationale top veertig binnen brengt.

[image=189881]

In de halve finale versloeg ze op indrukwekkende wijze Monique Zuur uit Gouda met 6-1 en 6-2 , een mooie opmaat voor haar finale een dag later. Hierin trof ze de Duitse speelster Laura Heinrichs die als ongeplaatste speelster de finale haalde. Liv had haar goede vorm meegenomen van het Nederlands kampioenschap (twee weken terug in Amstelveen) en kon het doortrekken in haar finalepartij. Ze versloeg Heinrichs na een zware eerste set met 6-4 en 6-2. De winst in de finale levert haar 300 ranglijst punten op zodat ze verzekerd wordt van een plaats dicht bij de nationale top .
Vervolgens moest ze aantreden in de damesdubbelfinale met haar partner Janneke Wikkerink. Hierin troffen ze Melanie Vlak en Sanne Bakker, die een ronde eerder het favoriete duo Monique Zuur en Sanne Louwers uit de finale wisten te houden. Na een close eerste set (6-4) in het voordeel van Janneke en Liv , werd het nog spannender in de tweede set waarin ze in de tiebreak een achterstand van 1-5 wisten om te buigen in 9-7 winst.

[image=189880][image=189879]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant