Afbeelding

Drie dagen lang ‘allemaal beestjes’

Kunst en cultuur 42 keer gelezen
UDEN – ‘Allemaal beestjes’, is de rode draad van het Slingerpadfestival dat vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september in en rond Naat Piek gehouden wordt. Een bijzonder festival dat theater, muziek, natuur, literatuur en kunst op een verrassende manier bij elkaar brengt.

[image=189795]

Het Slingerpadfestival begon in 2007 als Herfsttheaterspoor, werd vorig jaar Slingerpadfestival en verschuift dit jaar ook van de herfst naar september. “De kans op goed weer is dan wat groter”, legt Marc Isphording uit. “We hebben een programma dat zich zowel binnen als buiten afspeelt. Mooi weer is dan wel fijn. En in september beginnen de bossen toch ook al langzamerhand te kleuren.”
De bossen bij Naat Piek vormen een belangrijk onderdeel van het Slingerpadfestival. Rond het Slingerpad wordt het ‘Bizarre Dierenbos’ ingericht, maar ook wil Marc Isphording wandelaars in het bos verrassen. “Het Slingerpadfestival is geen evenement waar 10.000 mensen op af komen. Het is voor een relatief klein publiek, maar ik probeer dat publiek wel groter te maken door het festival op een plek te houden waar, zeker op zondag, veel mensen komen. Mensen die in de bossen gaan wandelen en fietsen, maar niet zomaar naar het theater gaan, wil ik verrassen. Op een locatie die ze kennen, wil ik ze interesseren naar ons programma te komen.”

Pieterpeuterpad
Het programma bevat diverse jeugdtheatervoorstellingen binnen in theater Naat Piek, maar ook buitenactiviteiten. “Het Pieterpeuterpad is een circuit met allerlei materialen waar kinderen overheen kunnen kruipen. Peuters zijn heel erg bezig met uitproberen en dit is een ontdekkingsreis met zacht, ruw, klein, groot, … Het is in een tent, maar bij mooi weer ook buiten.”
In een speciale ‘kijk en luistertent’, komen zondagmiddag twee schrijvers voorlezen. “En er is een inloopatelier waar kinderen lekker kunnen tekenen en schilderen. Ze worden uitgedaagd hun fantasie uit te leven in het tekenen van een droedel.”
Ook buiten, op een podium, eindigt om 15.00 uur het Slingerpadfestival festival met een concert van Kanarie Piet en de Twieters. Dit is tevens de opening van een nieuw seizoen Theaterspoor met weer tal van mooie kindervoorstellingen, net zo leuk als de voorstellingen die drie dagen bij Naat Piek te zien zijn.
Ook volwassenen kunnen genieten tijdens het festival van bijvoorbeeld de voorstelling Dracula. “Voor kinderen vanaf 8 jaar, maar het is geen enge voorstelling”, verzekert Marc. “Het is bijna slapstick, maar je moet wel een beetje weten wie Dracula is om de parodie te snappen. Na afloop is er een vleermuizenwandeling door de bossen bij Naat Piek.”

Het complete programma is te zien op www.slingerpadfestival.nl en woensdag in het Udens Weekblad.

[image=189796]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant