Afbeelding

‘Wens dat Vonk frisheid overeind houdt’

Politiek 71 keer gelezen
UDEN – Thijs Vonk (28) van Jong Uden is donderdagavond tijdens een speciale raadsvergadering beëdigd als wethouder. De gemeenteraad keurde zijn voordracht goed met 15 stemmen voor en elf stemmen blanco. Hij is na Marnix Bakermans de tweede wethouder die Jong Uden levert.

Spencer Zegers van de SP wilde het gezegd hebben: “Wij hebben Thijs het afgelopen anderhalf jaar een veelbelovend raadslid gevonden en hebben van zijn frisse debat genoten. We wensen dat hij die frisheid overeind houdt in het college.” De SP was verder tegen het nieuw toegevoegde deel van het coalitieakkoord. De fractie maakt zich zorgen over de toekomst van de kwetsbare jeugd en was het niet eens met de ideeën over de sluitingstijden van de horeca. Gewoon Uden juichte de voordracht van Vonk toe, maar was tegen de verdeling van taken binnen het nieuwe college, met name die van de locoburgemeester. Ook Gewoon Uden is tegen de verruiming van openingstijden in de horeca. Geerders was wel akkoord met de rest van het addendum.

[image=189639]

Het CDA wenste Vonk veel succes maar vroeg zich bij monde van Dirk Verwijst af waarom hij de portefeuille cultuur ging doen. “Met het zware Markant dossier. Ga jij de kastanjes uit het hete vuur halen voor de vorige wethouder.” Verwijst meldde op verzoek van Geerders dat het CDA zich niet meer gebonden acht aan het oorspronkelijke coalitieakkoord en zoals gezegd tegen het addendum is. De coalitiepartijen zien de accentverschuivingen in het akkoord als een verrijking.
Wethouder René Peerenboom liet zich niet verleiden tot een discussie over de horeca. Het leek hem beter om op concrete voorstellen aan de raad te wachten.
Tijdens deze vergadering werd verder Don Freijters beëdigd als raadslid voor D66. Hij neemt definitief die taak over van Ingrid van Boxtel. En Gijs van Heeswijk werd beëdigd als raadslid voor Jong Uden als opvolger van Thijs Vonk.

[image=189640]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant