Afbeelding

‘Het is een hard vak’

Politiek 81 keer gelezen
UDEN – Het college en de gemeenteraad namen donderdagavond afscheid van oud-wethouder John Timmers. Die verliet 7 juli het college nadat het CDA vond dat de situatie onwerkbaar was geworden. Timmers stond achter het standpunt van zijn fractie en stapte op, ook al was hij zielsgraag wethouder gebleven. “De tragiek van de politiek”, noemde burgemeester Henk Hellegers het.

[image=189638]

Hij noemde Timmers dapper en moedig en vond het jammer dat het zo gegaan is. “Het heeft je gesierd dat jij je nek uit durfde te steken, wetende dat je er niet altijd vrienden mee zou maken.” Hellegers noemde een lange lijst van verdiensten van Timmers. “Maar van allerlei akkers moest de oogst nog komen.” CDA Fractievoorzitter Dirk Verwijst: Jij vroeg hier niet om. Het is een zwarte bladzijde in het boek van politiek, maar dat boek is nog niet uit”, refereerde hij aan de ambitie van Timmers om weer terug te komen in de Udense raadszaal.
John Timmers zelf zei niet boos of verbitterd te zijn, maar wel teleurgesteld. “Het is een hard vak. Ik ben weer een gewone burger en dat voelt raar. Het was veel te kort”, concludeerde hij en wenste de nieuwe wethouder Thijs Vonk veel succes.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant