Afbeelding

Kinderen fotograferen hun favoriete plekje

Kunst en cultuur 160 keer gelezen
UDEN - Negen kinderen van Buitenschoolse Opvang Kiobra Germenzeel hebben de afgelopen tijd een cursus fotografie gevolgd bij fotograaf Rob van Berkel. In het kader van het kunstproject 'Oog voor Oost' mochten ze met de professionele camera van Van Berkel zelf een foto maken van hun favoriete plekje in de wijk. De eerste van deze negen foto's werd donderdagmiddag opgehangen door de kinderen.

[image=189636]

Een eigen plekje in de wijk fotograferen, waar ze zich fijn, veilig en op hun gemak voelen. De eerste foto die donderdag werd opgehangen is die van de 8-jarige ("Ik ben bijna 9") Sofie Minnée. Zij maakte een foto van het omheinde fietsenrek op Germenzeel. "Omdat ik daar vaak mijn fiets parkeer. En als ik met vriendinnen afspreek doen we dat altijd daar", legt Sofie uit. Ze is een 'beetje trots' dat haar foto prominent in de wijk hangt. "We hebben van Rob van Berkel geleerd dat het midden op een foto niet zo belangrijk is. Dat deden we met 'boter, kaas en eieren'", vertelt Sofie over de cursus.
Binnenkort komen ook de foto's van de acht andere jonge fotografen in de wijk te hangen. Deze kunstenaars zijn Sofie Numan, Omar en Isis Theijs, Charlotte Deckers, Elise Maas, Lotte Spaans, Lotte Kouwenberg en Jesse Karimoen. (foto's: Stephan van Berkel)

[image=189637]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant